Termen cautat
Tip stire
E.g., 06/09/2021
Data stire

Siria: Raiduri aeriene impotriva unui spital al Medici fara Frontiere: 9 morti


Autor: elena

Nouă persoane, între care un copil, au fost ucise luni în urma unor lovituri aeriene, aparent efectuate de avioane ruseşti, împotriva unui spital susţinut de Medici fără Frontiere (MSF) în nordul Siriei, a anunţat organizaţia neguvernamentală Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), relatează AFP.

'O clădire care adăpostea spitalul susţinut de MSF a fost complet distrusă luni de aviaţia, se pare, rusă, la Hadiye, o localitate situată la sud de Maaret al-Noomane', afirmă OSDO, care are sediul la Londra, dar dispune de o reţea de informatori pe întreg teritoriul Siriei. Raidurile au făcut 'zeci de răniţi', mai adaugă organizaţia.

Un purtător de cuvânt al OSDO la Paris a confirmat că 'spitalul sprijinit de MSF a fost ţinta unor bombardamente aeriene' în regiunea Maaret al-Noomane, la 280 km nord de Damasc. El nu a fost însă în măsură să ofere un bilanţ exact al victimelor.

Organizaţia Medici fără Frontiere susţine circa 150 de spitale în Siria.

Aceste noi bombardamente intervin în condiţiile în care ţările implicate în conflictul din Siria au convenit la sfârşitul săptămânii trecute asupra unui armistiţiu, care ar urma să fie pus în aplicare în mai puţin de o săptămână.

15-02-2016
Tip
Stiri externe