Termen cautat
Tip stire
E.g., 06/09/2021
Data stire

Siria: Washingtonul denunta bombardarea unor spitale, acuza Damascul si Moscova


Autor: elena

Statele Unite au denunţat luni bombardamentele din nordul Siriei care au vizat spitale, dintre care unul administrat de Medici fără Frontiere (MSF), criticând din nou regimul sirian şi aliatul său rus, informează AFP.

După aceste atacuri în regiunea Alep, Departamentul de Stat a condamnat din nou într-un comunicat virulent "brutalitatea regimului Assad" şi "a pus la îndoială dorinţa şi/sau capacitatea Rusiei de a contribui la oprirea" lor.

Purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane John Kirby s-a declarat indignat că "regimul Assad şi susţinătorii săi pot continua aceste atacuri fără un motiv, încălcând obligaţiile lor internaţionale de a proteja vieţi nevinovate, împotriva apelurilor unanime lansate de ISSG", Grupul internaţional de sprijin pentru Siria. ISSG a încheiat joi la Munchen un acord pentru o "încetare a ostilităţilor" şi o "pauză umanitară" în zilele următoare.

Kirby a citat în comunicatul său "lovituri aeriene efectuate la şi în jurul (oraşului) Alep împotriva unor ţinte civile nevinovate, inclusiv un spital administrat de MSF şi spitalul pentru femei şi copii din oraşul Azaz" .

În nord-vestul Siriei în război, un spital administrat de MSF a fost vizat de lovituri aeriene, probabil ruse, care au ucis cel puţin şapte persoane în timp ce opt membri ai personalului erau daţi dispăruţi, potrivit ONG-ului Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), citat de France Presse.

15-02-2016
Tip
Stiri externe