Termen cautat
Tip stire
E.g., 01/20/2020
Data stire

Sorin Opr scu solicita intensificarea activitatii de deszapezire pe strazile Capitalei


Autor: elena

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, le-a cerut miercuri seara operatorilor de curatenie sa intre cu utilajele de deszapezire pe arterele principale ale orasului, in special pe cele destinate transportului in comun, pentru ca joi dimineata sa se circule in "cat mai aproape de normal, dar in niciun caz pe zapada sau pe gheata".

Edilul sef le-a dat dispozitie inspectorilor din cadrul Corpului de control sa le ceara cetatenilor Capitalei sa-si curete zapada din fata imobilelor. "Am rugat sa se treaca pe partea de avertisment, iar daca ei nu-si vad de obligatiile civice pe care le au, vor primi amenda", a spus Oprescu.

Primarul general a facut un apel la bucuresteni sa renunte pe cat posibil la deplasarea cu autoturismele personale si sa recurga la mijloacele de transport in comun pentru a ajunge la locurile de munca.

El a dat si o dispozitie speciala, aceea de a se imprastia sare pe poduri. "Acolo unde s-au format poduri de gheata, le-am spus foarte clar ca au de imprastiat sare", a mentionat primarul general.

Primarul general a solicitat operatorilor sa aiba in vedere si strazile mici, unde sa se imprastie material antiderapant. "In asa fel incat maine dimineata sa nu ne ramana decat bateriile pe care nu le putem forma decat cu politia rutiera in fata, iar parintii sa-si poata duce copiii la scoala", a mai precizat Oprescu.

Edilul sef a cerut Directiei Generale de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti si Politiei Locale sa fie pregatite pentru a li se acorda oamenilor strazii adapost si ingrijire.

Potrivit raportului prezentat de edilului sef, pana miercuri seara au fost verificate 75 de artere principale, constatandu-se poduri de gheata, artere nedeszapezite, inclusiv unele treceri de pietoni, pe mai multe strazi si bulevarde din cele sase sectoare ale Capitalei.

De asemenea s-a constatat lipsa de interventie in mai multe statii de tramvai, de autobuz si troleibuz, precum si lipsa de evacuare a zapezii stranse la intrarile unor spitale si institutii.

Un numar de 158 de persoane fizice si juridice au fost somate pentru nedegajarea zapezii si a ghetii de pe trotuare. Circulatia pe mai multe strazi a fost blocata din cauza copacilor cazuti.

Numarul copacilor cazuti este de 126, in pericol de cadere sunt 15 copaci, sunt 18 semafoare defecte, 21 de masini au fost avariate de copaci, cinci strazi sunt inzapezite, doi stalpi de electricitate sunt in pericol de cadere, 10 cabluri au cazut, pe 10 strazi traficul este ingreunat. In total miercuri au fost primite 124 de sesizari.

25-01-2012
Tip
Stiri interne
Sursa