Termen cautat
Tip stire
E.g., 06/29/2020
Data stire

Sorin Oprescu: Pe majoritatea strazilor principale din Capitala se circula in conditii bune


Autor: elena

Pe majoritatea strazilor principale din Capitala se putea circula in conditii bune, la ora 6,00 dimineata, datorita eforturilor depuse de operatorii de curatenie pe tot parcursul noptii, cu cele aproximativ 234 de utilaje de deszapezire, a anuntat, vineri dimineata, primarul general al Capitalei Sorin Oprescu, la comandamentul de iarna.

"In prima parte a noptii s-a actionat la plugurirea principalelor artere de circulatie si a celor secundare de legatura, iar in cea de-a doua jumatate s-a inceput operatiunea de tratare a carosabilului cu solutie lichida, astfel ca la ora 6,00 circulatia rutiera se putea desfasura in conditii bune, pe majoritatea strazilor principale, mare parte a acestora prezentandu-se la negru", a anuntat primarul general.

Potrivit edilului sef, intrarile in scoli, gradinite si spitale sunt accesibile, o serie de probleme fiind constate pe raza sectorului 6. Desi utilajele au actionat permanent pe unele strazi, materialul antiderapant nu a patruns cat trebuie.

"Ramanem astazi pe laterale si pe strazile mici. Trotuarele primesc aceeasi prioritate. A crescut numarul de adresari la camera de garda, aproape 1.200 de cazuri s-au prezentat la spital. Din acestea, un procent destul de mic - 183 de persoane - s-au internat cu luxatii sau fracturi, in special oameni batrani", a precizat Oprescu.

El le-a cerut operatorilor sa continue pluguirea pe marile artere in prima parte a diminetii, iar dupa orele pranzului sa fie imprastiat materialul antiderapant in doua etape.

"Ramane cate o masina (n.r. - sararita) in asteptare, in punctele de urcare si coborare a pasajelor, pantelor si rampelor, pentru a nu avea surprize", a dispus primarul general.

Cat priveste caile rutiere de intrare si de iesirie din Bucuresti, primarul general a spus ca acestea sunt practicabile.

"Tin sa multumesc tuturor oamenilor, inclusiv armatei care au actionat pe soseaua Berceni si a reusit sa degajeze cele 11 masini din zapada", a subliniat edilul sef.

27-01-2012
Tip
Stiri interne
Sursa