Termen cautat
Tip stire
E.g., 08/15/2020
Data stire

Sorin Oprescu ramane deocamdata in spital


Autor: elena

Fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu rămâne deocamdată internat la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, cel mai probabil şi în următoarele 24 de ore.

Potrivit unor surse, Sorin Oprescu se află în prezent internat în secţia Cardiologie 2, lucrurile fiind în aşteptare.

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost adus sâmbătă, în jurul orei 16, pentru investigaţii medicale, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, fiind transportat din arest cu o maşină a Poliţiei Capitalei.

Aprobarea cererii de a fi transferat la Spitalul Universitar pentru investigaţii a fost confirmată de avocatul lui Sorin Oprescu, Alexandru Chiciu.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat vineri că, în cazul în care recomandările făcute Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă unde se află Sorin Oprescu nu sunt luate în considerare, instituţia pe care o conduce se poate adresa ministrului de Interne, Gabriel Oprea.

"Avem în vedere diabetul avansat de care suferă Oprescu, faptul că s-a plâns că a mâncat numai din alimentele care i-au fost aduse la pachet, şi-a expirat cota şi, din păcate, nu prea mai are cu ce se hrăni respectând regimul pentru boala de care suferă", a precizat Victor Ciorbea, la finalul unei conferinţe de presă în care s-au prezentat concluziile raportului unei echipe care a efectuat o investigaţie la centrul de arest unde se află primarul suspendat al Capitalei.

Concluziile raportului recomandă prezentarea de urgenţă a lui Oprescu la o unitate medicală cardiologică dotată cu aparatură de specialitate, care să permită investigarea pacientului conform recomandării medicului de la Spitalul Sf. Ioan, având în vedere agravarea stării de sănătate şi contextul patologic la momentul efectuării vizitei de către o echipă a Avocatului Poporului.

27-09-2015
Tip
Stiri interne