Termen cautat
Tip stire
E.g., 10/01/2020
Data stire

Sorinel Butnaru (PSD): Dreptul elevilor la timpul liber nu trebuie sa fie afectat de temele pentru acasa


Autor: elena

Senatorul social-democrat Sorinel Butnaru consideră că timpul liber al şcolarilor nu trebuie să fie afectat de temele pe care aceştia le primesc pentru acasă.

Într-o declaraţie politică susţinută, miercuri, în plenul Senatului, acesta a precizat că, în opinia sa, "şcoala nu trebuie să elimine din viaţa copiilor alte activităţi, cum ar fi joaca, plimbările, comunicările, sportul şi distracţia".

"Temele au rolul de a consolida ceea ce învaţă copilul la şcoală, nu de a-l stresa, nu de a-l obosi, a-l surmena sau a-i transforma viaţa într-un chin. Temele de acasă ocupă prea mult timp şi viaţa familiei este afectată de aceste tensiuni. În activităţile pe care le desfăşoară pe timpul unei zile, şcolarii trebuie să depună atât efort fizic, cât şi efort intelectual. Volumul şi densitatea activităţilor zilnice variază în funcţie de vârsta copilului şi de preocupările sale. (...) Eficienţa procesului de studiu depinde de mediul social din care provin elevii, de calitatea actului de învăţământ, de capacitatea de concentrare a elevului, de abilităţile acestuia şi de voinţă", a susţinut senatorul PSD.

Acesta a amintit un ordin emis de către Ministerul Sănătăţii prin care sunt aprobate norme în vederea ocrotirii, educării şi instruirii elevilor, spunând că decidenţii din Ministerul Educaţiei ar trebui să se preocupe de o mai bună mediatizare a prevederilor respectivului ordin.

"Cadrele didactice ar trebui să cunoască prevederile conţinute de Ordinul nr.1955 din 18 octombrie/1995 al Ministerului Sănătăţii, care aprobă normele de igienă privind unităţile de ocrotire, educare şi de instruire a copiilor şi tinerilor atât în sistemul public, cât şi cel privat. Conducerile unităţilor sunt răspunzătoare de respectarea întocmai a acestor norme. Consider necesar ca decidenţii din Ministerul Educaţiei să ia măsurile necesare în vederea mediatizării ordinului menţionat, astfel ca dreptul elevilor la timpul liber să nu fie afectat de temele pentru acasă", a adăugat Butnaru.

18-02-2015
Tip
Stiri interne