Termen cautat
Tip stire
E.g., 06/07/2021
Data stire

Spital din Los Angeles, atacat de hackeri care ar cere o rascumparare de 3,6 milioane de dolari


Autor: elena

Reţeaua de calculatoare a unui spital din Los Angeles a fost blocată în urmă cu mai bine de o săptămână de un grup de hackeri care a preluat controlul total al calculatoarelor cu ajutorul unui virus ''malware''.

Ei ar fi cerut o răscumpărare de 3,6 milioane de dolari pentru deblocarea sistemului informatic, scriu theverge.com şi digitaltrends.com.

Conducerea spitalului Hollywood Presbyterian Medical Center din Los Angeles a confirmat atacul cibernetic de tip ''ransomware'', însă deocamdată responsabilii unităţii medicale nu consideră că fişele pacienţilor spitalului ar fi fost accesate de hackeri, conform BBC News.

Personalul medical este nevoit acum să apeleze la fax şi la telefoanele fixe, iar dosarele medicale sunt păstrate pe suport de hârtie. Unii pacienţi au fost direcţionaţi către alte spitale din apropiere.

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) şi Poliţia din Los Angeles derulează o anchetă în legătură cu acest atac, cel mai recent de acest tip din Statele Unite.

În ultimii ani în lume au mai avut loc astfel de atacuri cibernetice cu răscumpărare la adresa unor instituţii publice, şcoli publice sau departamente de poliţie.

17-02-2016
Tip
Stiri externe