Termen cautat
Tip stire
E.g., 06/11/2021
Data stire

Spitalul Marie Curie - Doi copii cu sindrom hemolitic-uremic sunt ventilati mecanic


Autor: elena

Doi copii cu sindrom hemolitic-uremic dintre cei 11 internaţi la Spitalul "Marie Curie" sunt ventilaţi mecanic, a declarat, duminică, medicul Denis Stănescu.

'In prezent, la Spitalul Marie Curie sunt internaţi 11 copii cu sindrom hemolitic-uremic. Cinci dintre aceştia sunt pe secţia de terapie intensivă şi fac dializă peritoneală. În cursul nopţii, un copil s-a decompensat şi a necesitat şi el protezare ventilatorie, deci este respirat pe aparate. În momentul de faţă sunt doi copii ventilaţi mecanic, ceilalţi trei aflaţi în terapie intensivă - în stare gravă, dar stabilă - deocamdată nu necesită protezare ventilatorie. Pe secţia de nefrologie se află internaţi alţi şase copii, trei dintre ei necesită dializă peritoneală, trei au funcţia renală reluată. În momentul de faţă nu li se face dializă. Evoluţia în această boală este lentă, şi-au reluat diureza şi asta este un lucru foarte bun", a explicat medicul.

Ea a spus că micuţii au fost imunizaţi cu vaccinurile obligatorii.

'Copii au o viaţă normală şi evident sunt vaccinaţi. Vaccinările sunt obligatorii, nu se poate face absolut nicio legătură între aceasta şi răspândirea panicii. Ei au avut o viaţă normală până în prezent, inclusiv alimentaţie, inclusiv vaccin", a susţinut Stănescu.

Potrivit acesteia, nu se poate spune câţi dintre copii vor mai necesita suport ventilator şi nici pentru cât timp.

'Săptămâna viitoare este puţin probabil (n.r. - să fie externaţi), sperăm că în săptămânile următoare", a mai spus medicul, care a menţionat că nu au mai fost înregistrate cazuri noi de copii cu sindrom hemolitic-uremic.

14-02-2016
Tip
Stiri interne