Termen cautat
Tip stire
E.g., 02/17/2020
Data stire

Sprijin pentru lansarea companiilor romanesti pe piata japoneza si sud coreeana


Autor: elena

Companiile din sectoarele tehnologiilor de constructii si tehnologiilor medicale, care vor sa se lanseze pe pietele din Japonia si Coreea de Sud, pot primi asistenta prin programul EU Gateway initiat de Comisia Europeana, se arata intr-un comunicat al firmei de consultanta Deloitte.

Pentru misiunea in Japonia, termenul limita de depunere a aplicatiilor este 22 aprilie, evenimentul fiind programat in perioada 12 - 16 septembrie 2011, iar pentru misiunea din Coreea de Sud, data limita de inscriere este 6 mai, evenimentul urmand sa se desfasoare intre 20 si 26 septembrie 2011.

'Asia este unul dintre cele mai importante motoare de economice globale si a asistat, in ultimii ani, la o crestere a cererii pentru materiale de constructii. De asemenea, producatorii locali de echipamente medicale isi pot diversifica portofoliul cu o baza de clienti sofisticati si inclinati spre tehnologie, cum sunt cei de pe pietele asiatice', a spus Alexandru Bernea, Business Analyst in cadrul Deloitte Consultanta, coordonatorul acestei etape din program.

Programul EU Gateway a fost initiat de catre Comisia Europeana si are ca scop sustinerea companiilor din Uniunea Europeana in procesul de intrare pe anumite sectoare de inalta tehnologie si design.

Birourile Deloitte din Uniunea Europeana, Japonia si Coreea de Sud ofera suport si coaching pentru companii, din stadiul de aplicare si pana la sfarsitul misiunii economice. Programul a fost structurat pe sase cicluri cu misiuni economice de-a lungul a sase ani, pana in 2014.

Potrivit Deloitte, procesul de aplicare consta in doua etape. Pentru inceput, companiile completeaza un formular exprimandu-si interesul fata de proiect, urmand ca analistii Deloitte sa le determine gradul de eligibilitate.

Daca firmele corespund cerintelor, trec la a doua faza, completand un formular de aplicare. Intregul proces se desfasoara online, pe site-ul www.eu-gateway.eu si nu presupune niciun efort financiar din partea aplicantului.

Companiile interesate primesc asistenta din partea Deloitte de-a lungul intregului proces de aplicare, precum si pe tot parcursul etapelor ulterioare acceptarii in acest program.

Companiile eligibile trebuie sa aiba sediul in Uniunea Europeana si sa aiba o activitate pe piata de cel putin cinci ani. Alte criterii de selectie sunt actionariatul european majoritar sau de 100%, precum si o cifra de afaceri si un numar de angajati suficient de mare astfel incat sa garanteze intrarea pe pietele din Japonia si/sau Coreea.

Companiile trebuie de asemenea sa faca dovada unui portofoliu de cooperare cu companii la nivel international si sa aiba o strategie de afaceri solida pentru penetrarea celor doua piete asiatice. In plus, principalii factori de decizie din cadrul companiilor respective trebuie sa fie vorbitori fluenti de limba engleza.

Deloitte se refera la organizatia Deloitte Touche Tohmatsu Limited, o companie cu raspundere limitata din Marea Britanie, la firmele membre ale acesteia, in cadrul careia fiecare firma membra este o persoana juridica independenta.

Deloitte furnizeaza servicii clientilor din sectorul public si privat in domenii profesionale - audit, taxe, consultanta, consultanta financiara - deservind numeroase industrii.

Prin intermediul retelei sale globale de firme membre, care activeaza in 140 de tari, Deloitte pune la dispozitia clientilor sai resursele internationale precum si priceperea locala pentru a-i ajuta sa exceleze indiferent de locul in care acestia isi desfasoara activitatea. Obiectivul celor 169.000 de profesionisti din Deloitte este acela de a deveni un standard de excelenta.

21-03-2011
Tip
Stiri interne
Sursa