Termen cautat
Tip stire
E.g., 08/03/2020
Data stire

STIRILE SERII - ECONOMIC - 4 iulie


Autor: elena

STIRILE SERII

*Romania spera sa ajunga la un acord cu firma China General Nuclear Power Holding Corp. cu privire la constructia a doua noi reactoare la centrala nucleara de la Cernavoda, cel mai tarziu pana in primavara lui 2015, a declarat vineri ministrul Economiei, Constantin Nita, intr-un interviu acordat Bloomberg.

*Oferta publica initiala a Electrica a inregistrat un succes mai mare decat IPO Romgaz si acesta este un mesaj pozitiv privind directia economiei romanesti, reformele structurale pe care le-am inceput, privatizarile si deschiderea economiei romanesti, a declarat joi premierul Victor Ponta la deschiderea sedintei Bursei de la Londra.

*Electrica si-a planificat investitii de peste 4 miliarde de lei, in urmatorii patru ani, in modernizarea retelei de distributie a energiei electrice si va acorda dividende in proportie de 85% din profitul consolidat, a declarat, vineri, Ioan Rosca, directorul general al companiei, prezent la Londra la ceremonia de listare la bursa.

*Tranzactiile cu actiuni Electrica depaseau 8,5 milioane euro (37,53 milioane lei) la ora 14.00, dupa prima jumatate a sesiunii de tranzactionare de vineri la Bursa de Valori Bucuresti /BVB/, iar preturile la care au fost efectuate transferurile s-au situat intre 11,04 lei/actiune si 11,26 lei/actiune.

*Austriecii si francezii sunt cei mai mari investitori pe piata romaneasca de asigurari, detinand la finalul anului 2013 o pondere cumulata de peste 45% din valoarea totala a capitalului social subscris si varsat inregistrata de societatile de asigurari din Romania, potrivit raportului anual pe 2013 al Autoritatii de Supraveghere Financiara /ASF/.

*Societatile de asigurari din Romania aveau plasamente in strainatate de peste 2,63 miliarde lei la finalul anului trecut, respectiv aproape 32% din valoarea totala a plasamentelor acestora in titluri de stat si bonuri de tezaur, valori mobiliare tranzactionate pe o piata reglementata si titluri de participare la fonduri de investitii, potrivit raportului anual pe 2013 al Autoritatii de Supraveghere Financiara /ASF/.

*Societatile de asigurari din Romania au recuperat de la companiile de reasigurare aproape o treime din despagubirile platite in anul 2013, potrivit datelor Autoritatii de Supraveghere Financiara /ASF/.

*Cazul de antrax depistat in Ungaria nu are implicatii asupra sanatatii consumatorilor din Romania, a anuntat, vineri, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).

*Autoritatile bulgare au dezmintit informatia potrivit careia ar exista un focar de infectie cu hepatita A generalizat pe toata zona Varna, a precizat Sebastian Constantinescu, director general al agentiei Travel Planner.

*Loteria Romana a acordat, la tragerile loto de joi, 12.328 de castiguri in valoare totala de 681.466,34 lei, precizeaza un comunicat al companiei remis vineri AGERPRES.

*Guvernul german vrea sa interzica exploatarea gazelor de sist, cel putin pana in 2021, si de asemenea sa reglementeze mai strict recursul la fracturarea hidraulica, potrivit unui proiect elaborat de doi ministri din guvernul condus de Angela Merkel consultat de AFP.

*Declaratiile administratorului judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza, potrivit carora compania ar putea fi listata la bursa abia in decembrie anul viitor, sunt 'lucruri traznite', a declarat, vineri, Gabriel Dumitrascu, seful Directiei Generale Privatizare si Administrare a Participatiilor Statului in Energie, din cadrul Departamentul pentru Energie, care este si administratorul special al Hidroelectrica.

*Ministerul de Finante al Greciei a anuntat vineri ca reprezentantii BCE si ai Comisiei Europene au acceptat vineri eliberarea unei transe de un miliard de euro (1,36 miliarde de dolari) din pachetul de asistenta financiara, apreciind ca Atena a inregistrat progrese in adoptarea reformelor promise, transmit site-ul ekathimerini.com si AP.

*Actele aditionale la Conventiile tripartite incheiate intre Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM), Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) si, respectiv, Banca Transilvania, CEC Bank si OTP Bank au fost semnate in aceste zile, in vederea finantarii capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente de catre beneficiarii platilor privind bunastarea animalelor, prin masura 215.

*Piata auto din Marea Britanie a inregistrat in luna iunie 2014 cea de a 28-a luna de crestere consecutiv, aceasta fiind cea mai lunga expansiune inregistrata de la debutul publicarii datelor statistice in 1959, a anuntat vineri Asociatia Producatorilor si Comerciantilor de Automobile din Regatul Unit (SMMT), transmite Reuters.

04-07-2014
Tip
Stiri interne