Termen cautat
Tip stire
E.g., 06/07/2020
Data stire

STIRILE ZILEI BUCURESTI - 30 MAI


Autor: elena

STIRILE AMIEZII BUCURESTI - 30 MAI


* Premierul Victor Ponta si-a exprimat speranta ca in acest an va fi licitat segmentul Sebes-Campia Turzii, care sa lege Clujul de Autostrada Arad-Sibiu, afirmatie facuta dupa ce miercuri seara ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura de Interes National si Investitii Straine, Dan Sova, a anuntat ca a fost reziliat contractul cu Bechtel privind constructia Autostrazii Transilvania.

* Insarcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucuresti, Duane Butcher, a avut o discutie de aproximativ o ora cu primul-ministru Victor Ponta, la Palatul Victoria. Cel mai probabil discutia dintre cei doi a vizat rezilierea contractului cu firma americana Bechtel.


* Deschiderea listei medicamentelor compensate nu va aduce cheltuieli suplimentare pentru bugetul statului. Noile medicamente pe care Ministerul Sanatatii s-a angajat sa le introduca la compensare in acest an vor fi platite de producatorii de medicamente, intrucat taxa clawback prevede ca acestia trebuie sa achite orice suma care depaseste bugetul estimat de autoritati la inceputul fiecarui trimestru. Pentru primul trimestru al anului producatorii de medicamente vor achita taxa clawback in valoare de 237 milioane lei.

* Curtea Constitutionala a Romaniei a stabilit ca va dezbate in 26 iunie sesizarea Partidului Democrat Liberal privind neconstitutionalitatea memorandumului de intelegere incheiat intre statul roman si Grupul Rompetrol.

* Premierul Victor Ponta a declarat ca Executivul are punctul de vedere al Comisiei Europene la proiectul de lege privind parteneriatul public-privat si ca textul va fi trimis Parlamentului pana la finele acestei sesiuni, dupa ce va fi dezbatut in Guvern.

* Purtatorul de cuvant al Partidului Democrat Liberal, Adriana Saftoiu, a declarat ca Biroul Permanent National al partidului va lua in discutie saptamana viitoare sanctionarea unor colegi care denigreaza constant formatiunea, cum ar fi Cristian Preda si Teodor Baconschi, dar a subliniat ca Theodor Paleologu nu poate fi pus pe aceeasi lista pentru ca, desi are opinii critice, lucreaza in Parlament in favoarea PDL.

* Peste 400 de tone de materiale feroase in valoare de aproximativ 1.636.000 de lei au fost ridicate de politisti in vederea confiscarii si 1.674 de sanctiuni contraventionale in valoare de 782.362 de lei au fost aplicate in ''Action Day Metal''. Au fost verificate 5.185 de autovehicule, 2.619 de centre de colectare, fiind depistati 350 de suspecti, dintre care patru au fost retinuti. Actiunea europeana Action Day Metal s-a desfasurat in 27-28 mai, simultan in Romania, Olanda, Bulgaria, Cipru, Portugalia, Suedia, Franta, Finlanda si Belgia.

* Muzeul Colectiilor de Arta a fost redeschis publicului, dupa amplul program de consolidare si renovare a cladirii si restaurare a unor importante piese din patrimoniul muzeal. Muzeul are patru colectii noi si propune programe variate pentru vizitatori.

* Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza" are portile deschise intre orele 9,30 si 16,00, pentru toti cei care vor sa cunoasca "pe viu" conditiile in care traiesc si se pregatesc viitorii ofiteri ai Ministerului Afacerilor Interne.

* Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative a lansat la Biblioteca Centrala Universitara ''Carol I'' primul Institut de Studii Latino-Americane din Romania, care isi propune ca prin intermediul activitatilor de cercetare, mobilitati, dezbateri si parteneriate sa contribuie la dezvoltarea si promovarea relatiilor academice dintre America Latina si Europa Centrala si de Est.

30-05-2013
Tip
Stiri interne