Termen cautat
Tip stire
E.g., 08/09/2020
Data stire

Studentii la Medicina si Farmacie din Bucuresti organizeaza o actiune de constientizare privind riscul infectiei cu HIV


Autor: elena

Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti în colaborare cu Societatea Studenţilor în Farmacie din Bucureşti vor organiza sâmbătă în Parcul Unirii, cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva HIV/SIDA, un eveniment care are ca scop creşterea gradului de conştientizare a riscului de infecţie cu HIV, dar şi de manifestare a solidarităţii faţă de persoanele deja infectate.

Potrivit unui comunicat de presă al SSMB remis marţi AGERPRES, evenimentul va avea loc între orele 11,00 şi 14,00 şi va consta în realizarea unui lanţ uman sub forma unei fundiţe roşii de mari dimensiuni în centrul Bucureştiului, urmând ca ulterior echipele să distribuie broşuri şi materiale promoţionale în zonele pietonale intens circulate ale Capitalei (staţii de metrou, parcuri, zona Unirii şi a Universităţii).

"În România trăiesc în prezent peste 12.200 de persoane infectate HIV, numărul lor fiind într-o continuă creştere din cauza apariţiei consumatorilor de droguri injectabile. În ultimul an, în ţara noastră au fost înregistrate 797 de cazuri noi", susţin studenţii.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila", al Uniunii Studenţilor din România, Primăriei Municipiului Bucureşti şi al Uniunii Naţionale a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA.

26-11-2014
Tip
Stiri interne