Termen cautat
Tip stire
E.g., 10/01/2020
Data stire

SUA intentioneaza sa revizuiasca normele de evaluare a sanatatii mintale si emotionale a pilotilor


Autor: elena

SUA intenţionează să revizuiască normele de evaluare a sănătăţii mintale şi a stării emoţionale a piloţilor pe avioanele de linie americane, a anunţat miercuri Agenţia federală a aviaţiei (FAA), relatează AFP.

'Piloţii americanii sunt supuşi unor teste medicale fiabile, dar accidentele recente înregistrate în alte părţi ale lumii au determinat FAA să reexamineze problema importantă a aptitudinilor piloţilor', potrivit unui comunicat difuzat de agenţia guvernamentală americană.

Un avion al companiei Germanwings s-a prăbuşit la sfârşitul lunii martie în Franţa, făcând 150 de victime. Copilotul aparatului a provocat deliberat catastrofa. El suferea de depresie şi a ascuns sistematic angajatorului starea sa de sănătate.

Agenţia federală americană a încredinţat o misiune unei comisii specializate, ARC, constituită din experţi americani şi internaţionali din industria aviaţiei şi din medici specializaţi. Aceasta urmează să facă recomandări în următoarele şase luni.

ARC se va focaliza pe aspecte legate de sănătatea mintală şi emoţională, metodele utilizate pentru evaluarea acestora şi obstacolele în semnalarea lor.

28-05-2015
Tip
Stiri externe