Termen cautat
Tip stire
E.g., 06/07/2020
Data stire

SUA: Numerosi medici considera ca pacientii primesc prea multe ingrijiri


Autor: elena

Un mare numar (42 la suta) dintre medicii americani estimeaza ca pacientii primesc prea multe ingrijiri, probabil pentru evitarea acuzatiilor de malpraxis, semnaleaza un sondaj de opinie publicat luni, preluat de AFP.

Aproximativ 45 la suta considera ca un caz din zece ar fi putut fi tratat in cadrul unei consultatii primite la telefon sau prin posta electronica ori cu ajutorul unei infirmiere, potrivit studiului publicat in revista de specialitate Journal of the American Medical Association.

In schimb, 52 la suta dintre medici estimeaza ca-si ingrijesc pacientii in mod rezonabil.

'Rezultatele noastre arata ca multi generalisti cred ca este posibil sa se reduca numarul ingrijirilor care nu sunt indispensabile', potrivit acestui sondaj de opinie efectuat pe un esantion de 627 de medici.

Majoritatea medicilor americani (76 la suta) recunosc faptul ca-si trateaza pacientii gandindu-se la riscul unor sanctiuni judiciare. 'Medicii cred ca sunt platiti pentru a face mai mult si ca, in caz contrar, se expun unor sanctiuni judiciare'.

Desi numai 3 la suta dintre medici recunosc ca practica lor este influentata de consideratii financiare, 39 la suta estimeaza ca numarul testelor medicale efectuate ar fi mai mic daca nu ar genera venituri suplimentare.

27-09-2011
Tip
Stiri externe
Sursa