Termen cautat
Tip stire
E.g., 02/20/2020
Data stire

Suceava: Ambulanta Falticeni reabilitata cu bani de la bugetul judetean


Autor: elena

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a inaugurat, la sfarsitul acestei saptamani, substatia de ambulanta din Falticeni, reabilitata cu aproximativ 300.000 de lei, suma alocata de la bugetul judetean.

Ambulanta Falticeni deserveste aproximativ 180.000 de locuitori din municipiu si 20 de comune din zona, iar investitia a presupus lucrari la infrastructura, fatada exterioara, acoperis, recompartimentarea spatiului, inlocuirea instalatiei electrice, termice si sanitare, schimbarea tamplariei, a pardoselii si a tavanelor.

Flutur a spus ca reabilitarea substatiei de la Falticeni face parte din procesul de modernizare a infrastructurii sistemului medical din judetul Suceava, initiat de CJ Suceava si a constituit o prioritate, avand in vedere ca asigura asistenta medicala de urgenta 24 de ore pentru si acopera o zona cu foarte multi locuitori.

Presedintele CJ Suceava a precizat ca in judet se deruleaza un program de dotare a sistemului de asistenta medicala de urgenta prespitaliceasca ce prevede achizitia a 20 de autospeciale sanitare si a unor masini de descarcerare, zece dintre acestea fiind deja livrate.

La randul sau, primarul municipiului Falticeni, Vasile Tofan, a spus ca reabilitarea substatiei de ambulanta reprezinta ''un pas inainte'', dand asigurari ca, pe langa sprijinul acordat de CJ Suceava si Consiliul Local Falticeni va acorda ajutor pentru continuarea altor investitii necesare acestei substatii.

Totodata, Cristian Radu, seful substatiei de ambulanta Falticeni, s-a declarat multumit de lucrarile de reabilitare a cladirii prin care s-au creat conditii optime de lucru pentru personalul medical ce deserveste statia, care are zilnic 45 - 50 de solicitari zilnic, dintre care 30 - 35 sunt urgente majore.

Imobilul in care functioneaza substatia de ambulanta Falticeni are o vechime de aproape o suta de ani, pana in anii '60, fiind destinata statiei de motoare electrice a vechii centrale electrice a orasului.

Ambulanta Falticeni dispune de 44 de angajati, dintre care un medic, 19 asistenti medicali, 19 ambulantieri, patru dispeceri si o femeie de serviciu.

27-11-2011
Tip
Stiri interne
Sursa