Termen cautat
Tip stire
E.g., 11/24/2020
Data stire

Suceava: Doar un medic de familie nu a semnat contractul cu CJAS


Autor: elena

Un singur medic de familie din judetul Suceava a renuntat voluntar sa semneze contractul cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) Suceava, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, directorul CJAS Suceava, Cristian Bleortu.

Potrivit acestuia, pana pe 15 iunie s-au preluat cererile si documentele depuse de furnizorii de servicii medico-farmaceutice in vederea incheierii contractelor pe anul 2011, pentru fiecare segment de servicii medicale.

La nivelul serviciilor de contractare ale CJAS Suceava s-au verificat documentele depuse de furnizori in vederea incheierii contractelor si a fost respins un numar total de 36 de dosare, respectiv 13 dosare depuse de medici stomatologi (lipsa dovada plata FNUASS), trei dosare depuse de furnizorii de recuperare-reabilitare, cinci dosare depuse de furnizorii de servicii medicale paraclinice, cinci dosare depuse de medicii de familie (lipsa dovada plata FNUASS), un dosar farmacie, opt dosare ale furnizorilor de dispozitive medicale si un dosar depus de spital.

Comisia de solutionare a contestatiilor a analizat documentatia depusa de furnizorii care au contestat respingerea dosarelor si a decis admiterea a 28 de contestatii, avand in vedere ca au fost inlaturate cauzele ce au condus la respingerea initiala a dosarelor depuse.

Astfel, au ramas respinse opt dosare, dintre care doua furnizori servicii medicale stomatologice, un furnizor servicii medicale recuperare-reabilitare, un furnizor servicii paraclinice, un medic de familie si trei furnizori de dispozitive medicale.

Pe categorii de furnizori numarul contractelor incheiate sunt: asistenta medicala primara - 283; asistenta medicala ambulatorie de specialitate pentru specialitati clinice - 92; asistenta medicala ambulatorie de specialitate pentru specialitati paraclinice - 22; asistenta medicala stomatologic - 75; asistenta medicala spitalicesc - 10; asistenta medicala de urgenta si transport sanitar - 1; asistenta medicala de recuperare - 14; acordarea medicamentelor - 121; acordarea dispozitivelor medicale - 64; ingrijiri la domiciliu - 3.

Cristian Bleortu a precizat ca bugetul alocat pentru perioada iunie - decembrie 2011, pentru servicii medico-farmaceutice, este in valoare de 112.781.010 lei, din care pentru spitale 66,726 milioane de lei si 12,392 milioane de lei pentru medicamente cu si fara contributie personala.

Potrivit directorului CJAS Suceava, bugetul alocat lunar spitalelor din judet inregistreaza o crestere de 35% fata de media lunilor ianuarie - mai 2011 si 25% fata de media lunara a anului 2010, avand in vedere introducerea sistemului de clasificare a unitatilor spitalicesti.

In opinia lui Bleortu, bugetul alocat este ''multumitor'' si spera ca va acoperi necesarul, avand in vedere si rectificarea bugetara care, potrivit acestuia, la Sanatate va fi pozitiva.

30-06-2011
Tip
Stiri interne
Sursa