Termen cautat
Tip stire
E.g., 01/22/2020
Data stire

Suceava: Farmacistii, avertizati cu privire la eliberarea iodurii de potasiu


Autor: elena

Presedintele Colegiului Farmacistilor Suceava, Doinita Cocris, a avertizat, marti, farmaciile din judet cu privire la eliberarea comprimatelor de iod, avand in vedere ca administrarea acestora fara recomandare clara a unui medic specialist pot fi foarte periculoase pentru sanatate.

Cocris a declarat, pentru AGERPRES, ca medicamentul care contine iodura de potasiu si care poate fi gasit in majoritatea farmaciilor se numeste "Jodid" si se elibereaza numai pe baza de reteta de la medicul de familie sau medicul specialist.

Tot mai multi suceveni, majoritatea care nu au uitat accidentul nuclear de la Cernobal din 1986, s-au aratat ingrijorati de evenimentele actuale din Japonia si s-au adresat farmaciilor pentru a-si procura iodura de potasiu.

Potrivit presedintelui Colegiului Farmacistilor Suceava, consumul de iodura de potasiu de catre persoane care nu au recomandare medicala pentru o astfel de terapie incumba riscuri majore si poate favoriza sau declansa chiar un cancer tiroidian.

Totodata, directorul Agentiei de Protectia Mediului Suceava, Iluta Cocris, a declarat, marti, pentru AGERPRES, ca in judet se fac in permanenta masuratori pentru a se cunoaste gradul de contaminare a aerului cu iod radioactiv si pana in prezent nu s-au inregistrat valori peste limita, care sa produca ingrijorare.

22-03-2011
Tip
Stiri interne
Sursa