Termen cautat
Tip stire
E.g., 02/23/2020
Data stire

Suceava: Gheorghe Flutur le cere parintilor sa se implice in combaterea consumului de etnobotanice


Autor: elena

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, prezent, marti, la sedinta semestriala cu directorii de scoli, le-a solicitat parintilor sa se implice in prevenirea comercializarii produselor etnobotanice, alaturi de reprezentantii unitatilor scolare si ai autoritatilor judetene si locale.

'Este o dezbatere intreaga. Daca legea interzice comercializarea, asta nu inseamna ca se va realiza o stopare a fenomenului. Trebuie o implicare a tuturor verigilor. Daca stai de vorba cu copiii, si noi am convocat un consiliu judetean al elevilor, ce a fost foarte interesant, afli foarte multe. La discutiile cu ei a reiesit faptul ca zona de teribilism este anturajul. Familia, scoala, autoritatile trebuie chemate pentru a stopa acest fenomen, nu doar prin amenzi si sanctiuni se poate face acest lucru', a spus Flutur.

La randul sau, reprezentantul Inspectoratului de Politie al Judetului Suceava Ionut Epureanu a anuntat ca o noua campanie de prevenire a consumului de etnobotanice se va derula in judet, avand in vedere ca fenomenul este ingrijorator si trebuie facuta o preventie si o combatere responsabila si agresiva.

'Nu vreau sa va ingrijorez, dar este un fenomen ce incepe sa devina din ce in ce mai vizibil. Despre ceea ce se intampla trebuie sa stie si parintii, pentru ca au un rol esential in educare', a spus Epureanu.

Autoritatile din trei orase ale judetului Suceava au luat hotarari cu privire la interzicerea comercializarii plantelor etnobotanice pe teritoriul lor. Este vorba despre municipiile Suceava, Radauti si Campulung Moldovenesc.

Daca in cazul consiliilor locale din Suceava si Radauti hotararile prevad interzicerea totala a comercializarii produselor etnobotanice, deliberativul local din Campulung Moldovenesc a decis interzicerea comercializarii acestora pe o raza de 2.000 de metri fata de unitatile de invatamant, institutiile de cultura, clubul copiilor si elevilor, lacasele de cult, institutiile publice si de cultura.

Toate cele 14 magazine de etnobotanice din judet, apartinand a zece firme ce aveau ca obiect de activitate comercializarea de plante etnobotanice, au fost inchise prin ordin al prefectului de Suceava, Sorin Arcadie Popescu.

02-03-2011
Tip
Stiri interne
Sursa