Termen cautat
Tip stire
E.g., 09/29/2020
Data stire

Suceava: Manifestare "Deschide ochii! ... Deschide inima!", de Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati


Autor: elena

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava organizează, pentru a marca Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, manifestarea ''Deschide ochii! ... Deschide inima!'', spectacol şi expoziţie aflate la cea de a IX-a ediţie, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Nicoleta Daneliuc.

Această acţiune se doreşte o contribuţie la schimbarea mentalităţii şi la creşterea gradului de toleranţă ale societăţii cu privire la persoanele cu dizabilităţi, la reducerea riscului de marginalizare sau excludere socială a persoanelor cu dizabilităţi, precum şi la conştientizarea de către toţi cetăţenii a faptului că acestea reprezintă o resursă insuficient pusă în valoare în prezent şi în niciun caz o povară pentru societate.

Daneliuc a spus că, în cadrul serviciilor oferite de către DGASPC Suceava, un accent deosebit se pune pe calităţile şi abilităţile acestor persoane, pe latura practică, în vederea integrării pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi şi încurajarea participării acestora la viaţa socială în condiţii de egalitate.

Spectacolul ''Deschide ochii! ... Deschide inima!'', urmat de expoziţia cu vânzare a produselor lucrate manual de persoane cu dizabilităţi, se va desfăşura la un centru comercial din Suceava. La acţiune vor participa Casa de tip familiar Mihoveni, CRRN ''O nouă viaţă'' Siret, CRRN Pojorâta, Servicii Multifuncţionale pentru Copilul aflat în dificultate Gura Humorului - Ostra, CRRN ''O nouă şansă'' Todireşti, CRRN Costâna, Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă ''Sf. Andrei'' Gura Humorului, Complexul de recuperare neuro - psiho - motorie Blijdorp - O nouă viaşă Suceava, CRRN şi LPM Mitocu Dragomirnei, Servicii Multifuncţionale pentru copilul aflat în dificultate Fălticeni, CRRN Sasca Mică, Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret şi Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Suceava.

Totodată, Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi va fi marcată miercuri şi prin organizarea de către Asociaţia Blijdorp România a Marşului "Pledoarie pentru demnitate" la care vor participa persoane cu dizabilităţi, copii şi adulţi, dar şi susţinători ai acestora, părinţi, specialişti, voluntari, din întreg judeţul Suceava. De zece ani, Asociaţia Blijdorp Romania în parteneriat cu Consiliul Judeţean (CJ) Suceava, DGASPC Suceava şi Asociaţia Părinţilor cu Copii cu Nevoi Speciale Suceava organizează în această zi Marşul "Pledoarie pentru demnitate" pe traseul Primăria Suceava - CJ Suceava, între orele 10,30 - 12,30. Acţiunea îşi propune să marcheze această zi la nivelul comunităţii locale, pentru normalizarea vieţii persoanelor cu dizabilităţi şi familiilor acestora şi integrare socială.

02-12-2014
Tip
Stiri interne