Termen cautat
Tip stire
E.g., 10/01/2020
Data stire

Suceava: Primaria se imprumuta cu 10 milioane lei ca sa amenejeze o zona de agrement


Autor: elena

Primăria Suceava se va împrumuta cu zece milioane lei pentru a amenaja o zonă de agrement, a declarat, miercuri, primarul Ion Lungu.

El a spus că în următoarele zece zile se vor analiza ofertele a trei instituţii bancare - Unicredit Ţiriac Bank, Banca de Import Export a României şi CEC Bank - toate eligibile, urmând a se stabili câştigătorul licitaţiei.

''Accesarea acestui credit va ridica gradul de îndatorare al municipiului Suceava de la 14% la 15%. Sper să avem cât mai repede un câştigător, să putem demara şi realiza anul acesta cât mai mult din acest proiect aşteptat de suceveni'', a precizat Lungu.

Noua zonă de agrement a Sucevei urmează să fie amenajată pe o suprafaţă de 3 hectare, transferată municipalităţii de la RA APPS în 2008, ce cuprinde în prezent două iazuri, o livadă, fâneţe şi un teren de de tenis.

Valoarea proiectului de amenajare se ridică la 10,8 milioane lei, din care 7 milioane lei pentru lucrări de construcţii montaj.

Va fi reabilitat un iaz şi va fi construit un ponton, vor fi achiziţionate bărci şi hidrobiciclete, vor fi construite trei terenuri de tenis, un teren de mini-golf şi un spaţiu de joacă pentru copii.

De asemenea, se va construi o cafenea, un spaţiu administrativ, un cabinet medical, un grup sanitar, se vor amenaja alei şi reabilita cele vechi, se va reface amenajarea peisagistică şi se va reface infrastructura de iluminat.

Primarul a menţionat că a ales să realizeze acest proiect din bani proprii deoarece intenţionează să acceseze fonduri europene pentru amenajarea Curţii Domneşti din centrul oraşului, proiect ce presupune sume mult mai mari de bani, pe care municipalitatea nu le-ar putea suporta de la buget.

18-02-2015
Tip
Stiri interne