Termen cautat
Tip stire
E.g., 08/10/2020
Data stire

Tararache (neafiliat): Ii cer public lui Ponta sa inlocuiasca prefectul de Constanta cu o persoana competenta


Autor: elena

Deputatul neafiliat Mihai Tararache îi cere premierului Victor Ponta să îl înlocuiască pe prefectul de Constanţa, Radu Volcinschi, cu "o persoană competentă" iar ministrului de Interne, Gabriel Oprea, să demareze o anchetă care să stabilească exact cauzele producerii tragediei aviatice de la Constanţa.

"Vreau să salut decizia premierului de a-l demite pe prefectul de Constanţa. Decizia trebuia luată de mai mult timp, pentru că acest prefect este expresia sistemului care produce slugi pe bandă rulantă la Constanţa. Îi cer public premierului Ponta să înlocuiască prefectul de Constanţa cu o persoană competentă, cu un prefect apolitic, o persoană capabilă să pună la punct sistemul de siguranţă şi ordine publică al cărui coordonator este prefectul", a declarat Tararache la o conferinţă de presă susţinută la Palatul Parlamentului.

Deputatul i-a cerut şi ministrului de Interne, Gabriel Oprea, desfăşurarea unei anchete care să descopere cauzele producerii accidentului.

"Îi cer public ministrului de Interne o anchetă fulger care să stabilească exact cauzele producerii acestei tragedii şi care să stabilească vinovaţii. (...) Cer public ministrului de Interne la nivelul ministerului să organizeze o echipă care să verifice şi să pună la punct un sistem de evaluare, de punere în aplicare a procedurilor, de verificare a situaţiei dotărilor - pentru că avem dotări şi ne uităm la ele şi mor oamenii cu zile -, a pregătirii personalului", a spus Tararache.

El a susţinut că au fost organizate concursuri la ISU prin care au fost angajaţi oameni pe "şpăgi".

"Avem în speţă ISU, o instituţie care la Constanţa a fost pe prima pagină a ziarelor, au fost concursuri organizate la ISU măsluite prin pile, prin şpăgi, s-au angajat foarte mulţi oameni acolo, oameni care în loc să fie angajaţi pe criteriul competenţei, au fost angajaţi pe alte criterii", a afirmat deputatul.

Doi piloţi de la Inspectoratul General de Aviaţie şi două cadre medicale ale SMURD Constanţa şi-au pierdut viaţa luni, după ce elicopterul de tip EC 135 în care se aflau s-a prăbuşit în lacul Siutghiol.

Guvernul ar putea discuta în şedinţa de miercuri eliberarea din funcţie a prefectului de Constanţa, Radu Volcinschi, ca urmare a modului în care au fost gestionate acţiunile de salvare a victimelor accidentului aviatic de pe lacul Siutghiol, au declarat surse oficiale pentru AGERPRES.

Premierul Victor Ponta a anunţat miercuri că Guvernul va aproba primele sancţiuni în cazul accidentului aviatic din Constanţa şi că la nivelul Departamentului de Intervenţii în Situaţii de Urgenţă este nevoie de un audit extern privind nivelul de pregătire al oamenilor din sistem şi procedurile aplicate în astfel de situaţii.

17-12-2014
Tip
Stiri interne