Termen cautat
Tip stire
E.g., 11/24/2020
Data stire

T.Basescu a transmis Parlamentului cererea de reexaminare a Legii privind unele acte normative din domeniul cercetarii


Autor: elena

Presedintele Traian Basescu a trimis marti Parlamentului cererea de reexaminare asupra Legii privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 79/2010 pentru modificarea unor acte normative din domeniul cercetarii, pe motiv ca mentine prevederea ca Academia Oamenilor de Stiinta, Academia de Stiinte Tehnice si Academia de Stiinte Medicale sa beneficieze in continuare de sustinere financiara de la bugetul de stat, informeaza Administratia Prezidentiala.

In motivatia cererii de reexaminare se precizeaza ca Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.79/2010 a abrogat dispozitiile legale care prevedeau sustinerea bugetara a Academiei Oamenilor de Stiinta, a Academiei de Stiinte Tehnice si a Academiei de Stiinte Medicale, iar acest fapt a avut drept consecinta incetarea bugetarii celor trei academii, finantarea acestor institutii asigurandu-se din venituri proprii.

"Legea transmisa spre promulgare a aprobat, cu modificari, Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 79/2010. Prin modificarile aduse acestei ordonante, au fost introduse prevederi potrivit carora cele trei institutii academice, anterior mentionate, beneficiaza din nou de sustinere financiara de la bugetul de stat. Tinand cont de actualul context de politica bugetara si de angajamentele Guvernului asumate in domeniul financiar, in care este necesara restrangerea cheltuielilor, consideram ca o asemenea masura de finantare bugetara genereaza cheltuieli suplimentare pentru bugetul de stat si afecteaza sprijinirea altor activitati educationale a caror singura modalitate de finantare este cea bugetara", se arata in cererea presedintelui.

Astfel, seful statului solicita reexaminarea Legii privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 79/2010 pentru modificarea unor acte normative din domeniul cercetarii, in sensul aprobarii ordonantei de urgenta fara modificari, in forma initiala in care aceasta a fost supusa aprobarii parlamentare.

29-06-2011
Tip
Stiri interne
Sursa