Termen cautat
Tip stire
E.g., 06/07/2020
Data stire

Teleorman: Lansarea unui proiect medical al Crucii Rosii pentru comunitati izolate


Autor: elena

Un proiect al Crucii Rosii a fost lansat joi in judetul Teleorman pentru ajutorarea populatiei din comuna Tatarastii de Jos, localitate aflata la 47 de kilometri de prima unitate de servicii medicale, o ambulanta putand ajunge aici dupa 65 de minute de la solicitarea interventiei.

Directorul Filialei Teleorman a Crucii Rosii Romane, Felicia Carpaciu, a declarat joi intr-o conferinta de presa ca proiectul intitulat "Puncte de prim ajutor in zone izolate" este sustinut de societatea Cargill, care a facut o donatie de 4.000 de dolari.

Potrivit sursei citate, "aceste fonduri vor fi utilizate pentru infiintarea si functionarea pe parcursul unui an a punctului de prim ajutor din comuna Tatarastii de Jos".

Prin acest proiect, o familie dintr-o zona izolata este instruita sa acorde primul ajutor de baza, asigurandu-se si dotarea cu o trusa medicala ce include glucometru, tensiometru si un sistem de monitorizare EKG cu citire de la distanta.

"Astfel se va putea interveni pentru rezolvarea urgentelor minore si prevenirea agravarii situatiei in cazuri ce necesita o asistenta medicala operativa", a mai precizat sursa citata.

Proiectul "Puncte de prim ajutor in zone izolate" a demarat sub egida Crucii Rosii Romane in toamna anului trecut, printr-un efort financiar de aproximativ 100.000 de euro, fiind cuprinse 41 de localitati izolate din fiecare judet al tarii, care nu dispun de servicii medicale permanente.

30-05-2013
Tip
Stiri interne