Termen cautat
Tip stire
E.g., 07/10/2020
Data stire

Teleorman: Liviu Dragnea: Este nevoie in fiecare judet de un elicopter pentru situatii de urgenta


Autor: elena

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Teleorman, Liviu Dragnea, a declarat miercuri ca in viitor este necesar sa existe in fiecare judet cate un elicopter pentru interventii in situatii de urgenta.

Dupa ce a vizitat la Alexandria, pe platoul din Padurea Vedea, o ampla expozitie care a reunit echipamente moderne achizitionate de Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara "Situatii de Urgenta Sud Muntenia" pentru inspectoratele de profil din cele sapte judete din aceasta regiune a Romaniei, alaturi de presedintele PNL, Crin Antonescu, Liviu Dragnea si-a exprimat satisfactia ca printr-un proiect initiat in Teleorman cu bani europeni se reuseste imbunatatirea dotarii cu mijloace specifice moderne de interventie.

In opinia sa, dotarea si cu un sistem performant de comunicare rezolva o problema deosebita, pentru ca intr-o situatie de dezastru natural schimbul rapid de informatii este hotarator in luarea celor mai bune decizii.

"Va trebui sa continuam astfel de proiecte, deoarece este nevoie ca in fiecare judet sa existe un elicopter, dar si spital de campanie necesar in caz de calamitate, pentru a creste competenta si eficienta in situatiile de urgenta", a afirmat Liviu Dragnea.

Expozitia de la Alexandria reprezinta finalizarea unui proiect cu o valoare de peste 52 de milioane de lei, prin care s-au achizitionat echipamente performante pentru inspectoratele pentru situatii de urgenta din judetele Arges, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Prahova si Teleorman.

Intre mijloacele tehnice prezentate la Alexandria s-au aflat autospeciale cu apa si spuma de capacitati mari si medii, autospeciale pentru descarcerari grele si ambulante de tip B2, cu care s-au dotat toate cele sapte inspectorate.

De asemenea, pentru trei judete, Arges, Ialomita si Teleorman, s-au achizitionat prin proiect autospeciale de cercetare NBCR (nucleara, biologica, chimica, radiologica), un spital de campanie cu 40 de paturi si o autospeciala pentru accidente colective, care raman in Prahova, si centrul mobil de comanda si control repartizat Teleormanului pentru a fi folosit in caz de necesitate in toata Regiunea Sud Muntenia.

28-11-2012
Tip
Stiri interne
Sursa