Termen cautat
Tip stire
E.g., 09/18/2020
Data stire

Teleorman: Problemele dentare ale copiilor au determinat autoritatile din Alexandria sa infiinteze un centru de profilaxie


Autor: elena

Copiii cu vârsta de până în 18 ani vor fi beneficiarii unui centrul de profilaxie oro-dentară în Alexandria, potrivit primarului Victor Drăguşin.

Propunerea aparţine unui medic stomatolog care efectuează un studiu în rândul elevilor. În acest fel, municipalitatea consideră că se vor reduce problemele dentare în rândul grupului ţintă.

"Ceea ce pe mine m-a speriat şi m-a înfricoşat a fost că un procent extrem de ridicat, cred că peste 90% dintre copiii care au trecut pe la cabinetul medical aveau probleme mai mici sau mai mari cu dantura. Centrul de profilaxie dentară asigură dreptul şi obligaţia fiecărui copil să treacă în mod organizat pe la acest centru", a declarat joi într-o conferinţă de presă Victor Drăguşin.

Medicul stomatolog care a propus iniţierea acestui plan a efectuat o perioadă de voluntariat în cabinetele medicale şcolare, la nivel local, în urma căreia a descoperit probleme majore în rândul minorilor.

"Să nu minimalizăm importanţa danturii. Trebuie să privim cu seriozitate. În general, copiii se prezintă la cabinet pentru anumite nevoi care la momentul respectiv sunt o urgenţă, pentru durere. Pe noi nu ne satisface pentru că este o problemă de moment şi ei nu-şi vor mai continua tratamentele", a spus medicul stomatolog Ionel Andrei.

Potrivit primarului Victor Drăguşin, termenul de finalizare a cabinetului de profilaxie oro-dentară este până în toamna acestui an, iar suma alocată în buget pentru acest obiectiv se ridică la 400.000 de lei. În prezent municipalitatea caută un spaţiu adecvat pentru realizarea acestui centru.

19-02-2015
Tip
Stiri interne