Termen cautat
Tip stire
E.g., 10/01/2020
Data stire

Teleorman: Salariatii din sistemul sanitar cer acordarea tichetelor de masa


Autor: elena

Teleormanul este singurul judet din tara in care personalul medical, in afara celui de la sectia UPU, planning familial si a medicilor rezidenti, nu isi primeste tichetele de masa, a declarat luni, in cadrul Comisiei de Dialog Social, Victoria Clingeanu, liderul judetean al Federatiei Sanitas, care reprezinta aproximativ 800 de salariati.

"Suntem singurul judet din tara care in unitatile sanitare, in afara de cele care se platesc de Ministerul Sanatatii, nu primeste tichete de masa. Problema aceasta este numai in judetul nostru.", a sustinut Victoria Clingeanu.

Potrivit directorului Directiei de Sanatate Publica( DSP), Mioara Comana, fondurile pentru acordarea tichetelor sunt insuficiente.

"Au dreptul la acele tichete, dar serviciile pe care le fac unitatile spitalicesti nu acopera nici macar salariile. Atunci revenim la o alta problema. Nu se munceste, nu se fac serviciile medicale. Suntem singurul judet cu arierate pe spitale care de trei ani incercam sa le acoperim. S-au mostenit niste arierate istorice cand s-au transmis catre autoritatile locale si s-au perpetuat", a declarat Mioara Comana.

In cadrul Comisiei de Dialog Social, reprezentantii Sanitas au cerut totodata publicarea contractului colectiv de munca in Monitorul Oficial.

30-06-2014
Tip
Stiri interne