Termen cautat
Tip stire
E.g., 09/25/2020
Data stire

Testarea clinica a unui vaccin impotriva Ebola a fost suspendata (OMS)


Autor: elena

Testarea clinică a unuia dintre vaccinurile experimentale contra Ebola a fost suspendată pentru că unii dintre voluntarii cărora le-a fost administrată substanţa au acuzat dureri în articulaţii, a declarat joi într-o conferinţă de presă Mary-Paule Kieny, director general adjunct al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), potrivit AFP şi EFE.

Spitalul Universitar din Geneva (HUG) a început la 10 noiembrie să testeze pe voluntari vaccinul VSV-ZEBOV, iar la 2 decembrie responsabilii HUG au informat că primele rezultate erau pozitive. Însă joi, HUG a anunţat că a suspendat cu o săptămână mai devreme aceste teste după ce patru voluntari, dintre cei 59 care au primit vaccinul, au simţit dureri 'de tip reumatismal în articulaţii (la picioare şi mâini), survenite după zece sau 15 zile de la injecţie şi care nu făceau parte din reacţiile aşteptate'.

Dr. Kieny a precizat că nu a fost necesară spitalizarea celor patru persoane.

Echipa a decis să-şi acorde un timp pentru a înţelege ce se petrece şi a face comparaţii cu celelalte ţări în care este testat vaccinul (SUA, Canada, Germania, Gabon). Până în prezent, aceste centre 'nu au observat simptome inflamatoare printre voluntari', potrivit unui comunicat.

'Vaccinările ar urma să fie reluate la 5 ianuarie, într-un ritm de cel mult 15 persoane pe săptămână pentru a le garanta tuturor voluntarilor o asistenţă optimă', subliniază comunicatul.AGERPRES

12-12-2014
Tip
Stiri externe