Termen cautat
Tip stire
E.g., 06/29/2020
Data stire

Timis: Caminul de batrani din Ciacova, dotat de armata germana


Autor: elena

Caminul de batrani din orasul timisean Ciacova a primit, luni, aparatura medicala, mobilier si dotari pentru bucatarie din partea Bundeswehr-ului (armata germana).

Este vorba despre un nou transport umanitar din partea germana, actiunea inscriindu-se in cadrul programelor de ajutor umanitar pe care Bundeswehr-ul si, in mod special spitalele militare federale, il doneaza si consta in aparatura medicala, lenjerie de pat, paturi de lana, mobila si dotari pentru bucatarii pentru unitati spitalicesti, camine pentru batrani si camine in care sunt cazate persoane cu handicap din Romania - se arata intr-un comunicat de presa al Consulatului Republicii Federale Germania la Timisoara, remis luni.

Predarea bunurilor a avut loc in prezenta consulului Republicii Federale Germania la Timisoara, Klaus Christian Olasz, a directorului organizatiei de asistenta sociala a bisericii romano-catolice Caritas din Ciacova, parintele Gheorghe Kobor, si a directorului tehnic al Spitalului St. Clemens-Hospital Sterkrade, Hans Rosenkranz.

Asociatia Rumanienhilfe de pe langa Spitalul St. Clemens-Hospital Sterkrade din Oberhausen (Renania de Nord-Westfalia) in colaborare cu asociatia Caritas din Oberhausen si cu sprijinul substantial al multor voluntari, organizeaza de 20 de ani numeroase transporturi umanitare cu materiale de la Bundeswehr. Acestea au fost distribuite in Romania la nivel national, in peste 25 de spitale.

Prin gestul lor, germanii au dorit sa aduca in centrul atentiei o actiune care, de-a lungul celor doua decenii, s-a transformat in obisnuinta, o colaborare discreta a Bundeswehr-ului cu institutii bisericesti si sociale, precum si cu persoane fizice angajate social, o actiune a oamenilor din Germania pentru oamenii din Romania.

28-11-2011
Tip
Stiri interne
Sursa