Termen cautat
Tip stire
E.g., 11/29/2020
Data stire

Timis: Consumul de droguri de catre minori incepe de la neglijenta parintilor fata de copii


Autor: elena

Consumul de droguri in randul minorilor creste, in cele mai multe cazuri, din cauza neglijentei familiei fata de copiii lor, a declarat vineri, pentru AGERPRES, comisar-sef Mihaela Tomita de la Centrul Antidrog Timisoara.

'Este foarte greu, de multe ori, sa-i faci pe parinti sa inteleaga ca trebuie sa fie mult mai atenti cu copiii lor si ca trebuie sa se apropie si sa tina legatura cu scoala, cu psihologii scolari, cu noi (Centrul Antigrog Timisoara - n.r.). Ei nu stiu cum sa se apropie de copiii lor, sa-i directioneze spre alte activitati - sport, arte, divertisment', a precizat Tomita.

Potrivit acesteia, inventivitatea celor care consuma droguri este foarte mare, spre exemplu, la o petrecere, minorii participanti consumau un chec, ceea ce nu le-a atras atentia parintilor, dar prajitura continea plante etnobotanice.

Mihaela Tomita a afirmat, in cadrul unei conferinte de presa, ca numarul elevilor care au consumat cel putin o data droguri a crescut sensibil fata de anul trecut (peste 7%), dar a crescut foarte mult numarul tinerilor care vin la Centrul Antidrog pentru a vorbi despre problemele lor pe aceasta.

'Cei care vin ori se simt in pericol de a ajunge sa consume droguri ori au consumat, deja, si vin pentru consiliere. De asemenea, vin si parinti spre noi', a spus Tomita.

Aceasta a subliniat faptul ca vineri a fost lansata campania 'Anonimul', care li se adreseaza celor care au astfel de probleme sau care doar se simt atrasi de consumul de ierburi.

Din toamna, campania va continua in scoli, unde se va promova mai accentuat rolul psihologului scolar si a corpului didactic in prevenirea consumului de substante interzise, prin atragerea elevilor spre alte activitati extrascolare mai atractive in cadrul carora acestia sa-si petreaca timpul liber si sa nu fie atrasi de droguri.

'Tinerii trebuie constientizati asupra unei diferentieri si anume faptul ca aceste substante sunt ilegale pentru ca sunt periculoase si nu sunt periculoase pentru ca sunt ilegale', a conchis Tomita.

25-06-2011
Tip
Stiri interne
Sursa