Termen cautat
Tip stire
E.g., 11/29/2020
Data stire

Timis: Strandurile, cursurile de apa si taberele scolare - verificate de inspectorii sanitari


Autor: elena

Inspectorii sanitari din Timis au intensificat controalele in taberele scolare, la stranduri si pe cursurile de apa frecventate de populatie pentru plaja, pentru a preveni aparitia unor epidemii specifice sezonului.

Directorul Autoritatii de Sanatate Publica (ASP) Timis, prof. dr. Horia Vermesan, a declarat marti ca pana in prezent nu au fost inregistrate probleme.

"Suntem foarte interesati de cele doua tabere scolare - de la Cheveresu Mare si Poieni Strambu - unde sunt multi copii si de aceea am fost extrem de atenti ca baza si conditiile igienico-sanitare sa fie corespunzatoare pentru a evita toxiinfectiile alimentare. Nu au fost probleme pana acum", a precizat, pentru AGERPRES, dr. Vermesan.

De asemenea, au fost verificate cele 18 stranduri din Timisoara, care, potrivit directorului ASP Timis, sunt in buna stare si nu prezinta pericol pentru populatie.

"Verificam si cursurile de apa, in special in zonele Sag, Albina si Cheveres Mare, unde sunt si plaje amenajate si unde sunt aglomerari de populatie in sezonul estival. Din probele de apa luate, pana acum, nu au fost depistati agenti patogeni care sa creeze probleme de sanatate, dar aceste inspectari vor continua tocmai pentru a preintampina astfel de situatii", a mai spus dr. Horia Vermesan.

29-06-2011
Tip
Stiri interne
Sursa