Termen cautat
Tip stire
E.g., 06/09/2021
Data stire

Timis: UMF 'Victor Babes' evalueaza teza de doctorat a lui Cristian Busoi, spune rectorul Universitatii


Autor: elena

Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) 'Victor Babeş' din Timişoara evaluează teza de doctorat a fostului deputat de Timiş, prim-vicepreşedinte al PNL, Cristian Buşoi, după ce au apărut suspiciuni de plagiat privind lucrarea acestuia, a declarat, miercuri, rectorul UMF Timişoara, prof. univ. dr. Marius Raica.

'La ora actuală, UMF evaluează teza de doctorat a medicului Cristian Buşoi, conform cerinţelor pe care le-au formulat Societatea Academică Română şi Societatea pentru Universităţi Curate şi are de dat răspuns în decurs de o lună. Este o Adresă care a venit doar la Comisia de Etică a UMF. Solicitările de transmitere a tezei în format electronic le-am executat, este un document public', a afirmat rectorul Raica, răspunzând întrebărilor presei.

Potrivit acestuia, UMF a introdus din 2013 un soft performant anti-plagiat, iar fiecare candidat la titlul de doctor, din UMF Timişoara, are posibilitatea de a-şi verifica gratuit originalitatea tezei prin acest soft, înainte de publicare, dar nu este obligat să o facă.

'Din 2013, avem un soft anti-plagiat, cu o capacitate de 70 de milioane de caractere, deci este unul dintre cele performante. Funcţionează din 2013 şi este aplicat tuturor tezelor de doctorat. La tezele de licenţă, doar 10% sunt trecute prin sondaj, pentru că avem 800 de absolvenţi anual şi ne-ar trebui un 'srl' doar pentru aşa ceva. Toţi colegii noştri, care doresc să-şi verifice lucrările originale pe care le trimit, înainte de publicare, au acces gratuit la acest program. Este important de ştiut că nu sunt obligaţi să o facă, pentru că plagiatul este o problemă 'pe persoană fizică'', a adăugat rectorul UMF 'Victor Babeş' Timişoara.

Raica a mai menţionat că, de la introducerea softului anti-plagiat şi până în prezent, nu s-au descoperit cazuri de plagiat la tezele de doctorat.

'Este vorba şi despre o interpretare a acestui soft, pentru că o similitudine de până la 1,5% este considerată falsă', a explicat rectorul UMF.

17-02-2016
Tip
Stiri interne