Termen cautat
Tip stire
E.g., 01/28/2020
Data stire

Tineri din 15 tari europene participa sambata la Youth Cancer Europe "Open Space Summit"


Autor: elena

Tineri din 15 ţări europene participă sâmbătă la Youth Cancer Europe "Open Space Summit", un eveniment creat pentru a reuni supravieţuitorii diferitelor tipuri de cancer şi de a prezenta nevoile pe care aceştia le au, informează Asociaţia Little People România, într-un comunicat transmis vineri AGERPRES.

Evenimentul va fi urmat duminică de Gala de Crăciun Temerarii, la care vor participa 240 de tineri supravieţuitori ai cancerului. Gala are loc la Hotel Hilton din Capitală.

La Youth Cancer Europe "Open Space Summit" au confirmat prezenţa tineri supravieţuitori din 15 ţări europene (Marea Britanie, Bulgaria, Cehia, Grecia, Irlanda, Italia, Lituania, Polonia, Republica Moldova, România, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria).

Evenimentul va avea loc la Rin Grand Hotel şi este organizat ca un brainstorming maraton, în intervalul orar 9,00-17,00.

Întâlnirea oferă tinerilor o platformă de discuţie despre experienţa lor în ceea ce priveşte tranziţia de la îngrijirea pentru copii la cea către adulţi, dar adresează totodată şi teme conexe problematicii cancerului precum: fertilitatea, implicarea civică, modele de bune practici în îngrijire şi grupuri de suport pentru supravieţuitori.

Concluziile acestei întâlniri internaţionale a tinerilor supravieţuitori de cancer vor fi centralizate în timp real de observatori şi vor fi transmise ulterior către forumuri şi asociaţii internaţionale care activează în domeniu.

Asociaţia Little People România a fost înfiinţată în anul 1996 cu misiunea de a sprijini copiii şi tinerii bolnavi de cancer printr-un program de intervenţie care presupune exerciţii ce implică diverse metode de terapie prin artă, dramaterapie şi ludoterapie, ajutându-i pe pacienţi să îşi învingă temerile, să-şi îmbunătăţească respectul de sine, să se familiarizeze cu procedurile medicale şi mediul spitalicesc.

Asociaţia Little People oferă zilnic sprijin psihosocial şi educaţional copiilor şi tinerilor în şapte secţii specializate din România.

19-12-2014
Tip
Stiri interne