Termen cautat
Tip stire
E.g., 09/30/2020
Data stire

Tirajul noii carti de Anatomie si Fiziologie din care se da admitere la UMF Targu Mures, epuizat


Autor: elena

Rectorul Universitatii de medicina si farmacie (UMF) din Targu Mures, profesor doctor Leonard Azamfirei, a declarat marti ca tirajul de 2.000 de exemplare a manualului de Anatomie si Fiziologie a editurii Barron's, pentru care institutia a cumparat drepturile de autor si a obtinut exclusivitate in Romania, din care se va da admitere la medicina, incepand cu acest an, la Biologie, a fost epuizat.

'Noi am cumparat drepturile de autor si de traducere in limba romana si maghiara pentru Romania, de la editura Barron's din Statele Unite. Practic, aceasta carte este identica, inclusiv la grafica - asa era si contractul - cu varianta in limba engleza. Intr-o prima etapa, am tiparit 1.400 de exemplare in limba romana si 600 in limba maghiara. Am estimat ca vor ajunge, dar cred ca si-au luat carti de admitere si cei din clasa a IX-a si cei din a X-a si profesorii si parintii, ca sa poata sa-si verifice copiii acasa', a aratat rectorul UMF Targu Mures.

Acesta a sustinut ca, dat fiind faptul ca cererea pentru achizitionarea acestui manual este in continuare mare, a fost comandat un supliment de tiraj de circa 300 de exemplare.

Precizam ca, incepand din acest an, UMF Targu Mures a schimbat modul de admitere, iar cei care vor opta pentru Biologie, au la dispozitie cartea de Anatomie si Fiziologie a editurii Barron's din Statele Unite, care se utilizeaza la admiterea in principalele universitati de medicina din SUA. Cartea are 23 de capitole de anatomie si fiziologie, iar la sfarsitul fiecarui capitol exista un numar important de intrebari din materia respectiva.

'Cred ca va crea o rigoare mai mare in ceea ce priveste admiterea, pentru ca va face o selectie mai riguroasa a candidatilor.

Vom pastra cele 25% intrebari facute la prima citire, iar celelalte intrebari care inainte proveneau dintr-o culegere de teste vechi de 15-20 de ani si pe care candidatii le invatau mecanic, doar intrebarile si raspunsurile, acea baza de intrebari, va fi inlocuita cu aceste intrebari din cartea noua', a precizat Leonard Azamfirei.

29-04-2014
Tip
Stiri interne