Termen cautat
Tip stire
E.g., 09/30/2020
Data stire

Tribunalul Bucuresti se pronunta luni in dosarul de coruptie al medicului Serban Bradisteanu


Autor: elena

Tribunalul Bucuresti se pronunta luni in dosarul in care medicul Serban Bradisteanu a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu si luare de mita, in legatura achizitionarea de aparatura medicala pentru penitenciare.

La ultimul termen al procesului, din 28 noiembrie, procurorul DNA a cerut condamnarea lui Bradisteanu la 10 ani de inchisoare pentru savarsirea infractiunilor abuz in serviciu si luare de mita, dar si mentinerea sechestrului pe bunurile detinute de medic.

Initial, Bradisteanu a fost achitat de Tribunalul Bucuresti pe 3 decembrie 2009, insa dosarul s-a reintors spre rejudecare la aceeasi instanta, in urma unei decizii a Curtii de Apel Bucuresti.

Serban Bradisteanu, sef de sectie la Spitalul de Urgenta Floreasca, a fost trimis in judecata de procurorii DNA, la 22 martie 2007, fiind acuzat ca ar fi primit mita aproape patru milioane de euro de la o firma ce distribuia produse medicale, in schimbul trucarii unor licitatii.

Potrivit DNA, in perioada 2001 - 2002, Serban Bradisteanu, in calitate de presedinte al comisiei de evaluare la o licitatie pentru achizitia de aparatura medicala, organizata de Ministerul Justitiei, a atribuit, cu incalcarea flagranta a normelor legale in materie, echipamente medicale pentru dotarea, din bani publici, a spitalelor din sistemul penitenciar si a Spitalului "prof. dr. Constantin Angelescu".

Anchetatorii sustin ca Serban Bradisteanu ar fi favorizat firmele CC MED AG-Elvetia si BIOMEDICA GmbH-Austria prin atribuirea discretionara a contractelor de furnizare de produse, producand un prejudiciu de 9.169.606 euro Administratiei Nationale a Penitenciarelor.

In schimb, medicul ar fi primit, in conturile unei firme off-shore, sumele de 500.000 dolari americani si 3.594.333 euro.

Inceperea urmaririi penale impotriva membrilor comisiei de licitatie, intre care si medicul Serban Bradisteanu, a fost dispusa de DNA la 4 mai 2006. Ceilalti membri ai comisiei - Adrian Streinu-Cercel, Dumitru Constantin, Dumitru-Emanuel Parausanu, Daniela Nazdravan, Irina-Doina Protopopescu si Florica Topologeanu - au fost, ulterior, scosi de sub urmarire penala, constatandu-se lipsa vinovatiei lor.

La 23 iunie 2006, procurorii DNA au dispus luarea masurilor asiguratorii prin instituirea sechestrului asupra tuturor bunurilor imobile aflate in proprietatea medicului Bradisteanu: terenul si o vila aflate in Ciolpani, cu o valoare estimata la 425.000 de euro, o garsoniera situata in Bucuresti, pe Calea Victoriei, cu o valoare estimata la 62.000 de euro, si un teren cu imobilul aferent de pe strada Roma din Bucuresti, cu o valoare estimata la 1.100.000 de euro.

30-12-2013
Tip
Stiri interne