Termen cautat
Tip stire
E.g., 08/14/2020
Data stire

Tulcea: Crucea Rosie acorda noi ajutoare sinistratilor din Delta Dunarii


Autor: elena

Societatea Nationala de Cruce Rosie (SNCR) va acorda marti noi ajutoare persoanelor din Delta Dunarii afectate de inundatiile din aceasta vara.

Directoarea filialei tulcene a SNCR, Simona Covaliov, a declarat marti pentru AGERPRES ca actiunea va consta in distribuirea a 60 de kit-uri de bucatarie care constau in aragazuri, butelii pentru acestea si vase de bucatarie.

'In colaborare cu primariile din Ceatalchioi si Maliuc am selectat beneficiarii astfel incat avem certitudinea ca aceste ajutoare vin in intampinarea unor nevoi reale. (...) Este adevarat ca inundatiile i-au afectat pe toti in egala masura, dar puterea de a o lua de la capat nu este egala. Si atunci am considerat ca trebuie a venim in sprijinul persoanelor vulnerabile cu venituri mici, care nu au posibilitatea sa isi refaca gospodariile intr-un timp scurt', a afirmat directoarea filialei teritoriale a SNCR, Simona Covaliov.

Ea a mai spus ca din cele 60 de kit-uri de bucatarie achizitionate cu sprijinul financiar al BRD, 50 se vor acorda sinistratilor din Patlageanca, Ceatalchioi, Salceni si Plauru, localitati ale comunei Ceatalchioi, iar restul - persoanelor afectate de inundatii din localitatile Ilganii de Sus si Vulturu, din comuna Maliuc.

'Mai avem in depozitele noastre alimente, paturi, saltele, paturi, lenjerii, perne care se vor acorda atunci cand se va finaliza constructia caselor. De asemenea, mai avem produse igienico-sanitare, articole de imbracaminte si incaltaminte care se vor acorda in functie de nevoile existente', a mentionat directoarea Simona Covaliov.

Potrivit SNCR, BRD s-a alaturat apelului umanitar lansat de societate pentru ajutorarea victimelor inundatiilor cu o donatie de 25.000 de euro, suma fiind utilizata pentru achizitionarea a 155 de kit-uri de bucatarie.

Pana in momentul de fata, SNCR a acordat ajutoare sinistratilor din judet in valoare totala de peste 175.000 de lei.

In urma inundatiilor din luna iulie, 94 de locuinte din diferite localitati din judetul Tulcea au fost distruse de ape, iar alte 256 au fost avariate. Cele mai multe din ele se afla in localitatea Ceatalchioi, unde 74 de locuinte trebuie sa fie reconstruite.

29-09-2010
Tip
Stiri interne
Sursa