Termen cautat
Tip stire
E.g., 11/24/2020
Data stire

Tulcea: Doua centre de permanenta medicala, avizate in judet


Autor: elena

Directia de Sanatate Publica Tulcea a autorizat functionarea a doua centre de permanenta in judet, acestea urmand sa functioneze in orasul Babadag, unde a fost desfiintat un spital, si in comuna Luncavita.

Directorul DSP, Laurentia Militaru, a declarat luni pentru AGERPRES ca doreste infiintarea in judet a mai multor centre de permanenta, medicii de familie exprimandu-si disponibilitatea pentru a sprijini intentiile autoritatilor din sanatate.

"A existat o reticenta din partea medicilor de familie care nu au agreat formula in care aveau anumite obligativitati, insa ministrul Sanatatii a tinut cont de dorinta medicilor de familie. Necesitatea infiintarii acestor centre de permanenta exista in continuare, iar medicii de familie au inteles la randul lor ca trebuie sa asigure asistenta medicala de calitate pentru populatie si in afara orelor de program", a afirmat Laurentia Militaru.

Ea a spus ca si la Sulina, unde a fost desfiintat Centrul de sanatate, va incepe sa functioneze un centru de permanenta.

"La Sulina, avem o situatie deosebita pentru ca nu avem prea multi medici de familie care sa lucreze in Delta Dunarii si atunci avem nevoie de sprijinul ministrului Sanatatii", a conchis seful DSP Tulcea.

Incepand cu 1 aprilie 2011, Spitalul orasenesc Babadag si Centrul de sanatate din Sulina au fost inchise, conform unei decizii a Ministerului Sanatatii, in judetul Tulcea, in prezent, existand Spitalul Judetean de Urgenta din municipiu si Spitalul orasenesc din Macin.

28-06-2011
Tip
Stiri interne
Sursa