Termen cautat
Tip stire
E.g., 09/26/2020
Data stire

Tulcea: Fonduri pentru reabilitarea Centrului de recuperare neuro-psihiatrica din Horia


Autor: elena

Directia Generala pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Tulcea a primit finantarea necesara punerii in practica a proiectului de reabilitare a Centrului de recuperare si reabilitare neuro-psihiatrica din localitatea Horia, aplicatia pentru obtinerea finantarii fiind depusa inca din luna octombrie a anului 2008.

Centrul din Horia, potrivit directoarei DGASPC, Dumitra Badulescu, a fost construit in 1908 de regina Maria si a fost initial spital, in 1964 unitatea sociala devenind centru de asistenta pentru persoanele varstnice.

'De-a lungul existentei acestei cladiri, nu s-au facut decat reparatii curente. Acum s-a constatat ca imobilul trebuie subzidit si intarit. In 2010, cand am decis inchiderea centrului in care se aflau 54 de persoane cu boli psihice, peretii curentau si era pusa in pericol siguranta persoanelor asistate si a angajatilor Directiei', a declarat luni, in timpul unei conferinte de presa, directoarea DGASPC.

Ea a subliniat necesitatea lucrarilor de modernizare a centrului prin numarul mare al cererilor depuse pentru internarea unor persoane si inexistenta unor locuri disponibile in prezent in institutiile sociale din judet, atragand in acelasi timp atentia ca DGASPC se confrunta in momentul de fata si cu un deficit al numarului de angajati.

'Functia de director al centrului din Horia este in momentul de fata vacanta, iar din pacate nu se poate face derogare de la lege pentru ocuparea acesteia. Am scos la concurs de cinci sau sase ori postul de director al centrului din Isaccea, iar functia a ramas in continuare neocupata. In cazul centrului din Horia, organigrama prevede 32 de angajati, dar acum avem doar 25 de salariati care lucreaza la centrul din Babadag', a mentionat directoarea DGASPC, Dumitra Badulescu.

Valoare totala a proiectului de modernizare a Centrului de recuperare si reabilitare neuro-psihiatrica din localitatea Horia este de 3.050.134,16 lei, din care finantarea nerambursabila din Fondul European de Dezvoltare Regionala este de 2.086.761,90 lei.

Co-finantarea din bugetul national este de 298.252,10 lei, iar contributia beneficiarului, DGASPC, la cheltuielile eligibile este de 70.000 lei, la care se adauga suma de 582.720,16 lei reprezentand TVA-ul aferenta cheltuielilor eligibile si suma de 12.400,00 lei reprezentand valoarea cheltuielilor neeligibile, inclusiv TVA-ul aferenta acesteia.

23-01-2012
Tip
Stiri interne
Sursa