Termen cautat
Tip stire
E.g., 09/30/2020
Data stire

Tulcea: Lucrarile de consolidare a cladirii sectiei de psihiatrie din Spitalul Judetean de Urgenta, pe final


Autor: elena

Conducerea secţiei Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea speră ca lucrările de consolidare a clădirii, care au început anul trecut, să se încheie până la debutul sezonului rece.

"Sper ca, până în luna noiembrie, constructorul să încheie prima parte a lucrărilor, care vizează consolidarea clădirii, urmând ca, în funcţie de alocarea sumelor de autorităţile naţionale, să înceapă şi etapa a doua a lucrărilor. Deocamdată, pentru cea de-a doua parte a lucrărilor nu există finanţare", a declarat, pentru AGERPRES, şeful secţiei Psihiatrie a SJU, Mihai Tatu.

Lucrările de consolidare a clădirii secţiei Psihiatrie au început în luna septembrie a anului trecut, iar până în momentul de faţă, potrivit sursei citate, au existat situaţii în care pacienţii au refuzat internarea din cauza condiţiilor oferite în imobil.

"Am avut şi cazuri de persoane care au refuzat internarea, dar fiecare cu standardul şi gândirea lui. Cei care vor neapărat să stea internaţi acceptă condiţiile", a menţionat Tatu.

Potrivit Ordinului 3.800/decembrie 2013 al Ministerului Dezvoltării Regionale, investiţia de la secţia Psihiatrie a SJU este de 8.102.386 lei.

Încă din anul 2007, conducerea secţiei Psihiatrie a SJU a semnalat problemele cu care se confruntă în desfăşurarea activităţii, din cauza imobilului deteriorat în care funcţionează.

Proiectul anunţat la vremea respectivă pentru modernizarea secţiei viza înfiinţarea unor ateliere pentru pacienţi, dar din cauza lipsei finanţării nu a fost pus în practică. Până în prezent, a fost reparat doar acoperişul secţiei.

21-08-2015
Tip
Stiri interne