Termen cautat
Tip stire
E.g., 06/29/2020
Data stire

Tulcea: Sectia de oncologie a SJU, salvata prin angajarea unui al doilea medic specialist


Autor: elena

Cei aproape 800 de bolnavi de cancer din judetul Tulcea ar putea beneficia in curand de serviciile oferite de doi medici oncologi.

Anuntul a fost facut vineri, pentru AGERPRES, de fosta directoare a Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Tulcea, deputatul PSD Neviser Zaharcu, in contextul in care, timp de trei zile, bolnavii de cancer din judet nu au avut la dispozitie niciun oncolog.

'Stiu ca doctorul Georgescu si-a reluat astazi (vineri, n.n.) activitatea, dar pentru ca judetul are nevoie de cel putin doi medici cu aceasta specialitate, am discutat cu doctorul Cristian Davidescu din Constanta pentru ca acesta sa vina la Tulcea pentru perioada urmatoare', a declarat deputata PSD Neviser Zaharcu.

Parlamentarul social-democrat s-a implicat in rezolvarea situatiei aparute in ultimele zile la nivelul sectiei de oncologie din SJU, in contextul in, care timp de aproape doua luni, conducerea Directiei de Sanatate Publica (DSP) din Tulcea nu a primit niciun raspuns la repetatele adrese transmise institutiilor similare din judetele vecine pentru atragerea unui specialist care sa profeseze la Tulcea.

Singurul medic oncolog din judetul Tulcea, Nicolae Georgescu, s-a pensionat in luna august, dar si-a continuat activitatea in cadrul SJU. Din motive personale, in ultimele trei zile, nu a fost disponibil, situatie care a alertat atat pacientii, cat si autoritatile medicale care se confrunta de mai multi ani cu un deficit de medici specialisti.

'Luna aceasta, un medic rezident va da examenul de specialitate in oncologie si speram ca la finele lunii martie a anului viitor sa fie angajat al SJU Tulcea', a declarat directoarea DSP, Laurentia Militaru.

De asemenea, pentru bolnavii de cancer din judetul Tulcea, DSP a solicitat saptamana aceasta alocarea unor medicamente pentru terapia durerii Directiei de Asistenta Medicala din cadrul Ministerului Sanatatii.

Inca de la inceputul anului, directorul SJU Tulcea, Daniel Negoescu, a tras un semnal de alarma in ceea ce priveste deficitul de medici specialisti cu care se confrunta cea mai mare unitate spitaliceasca din judet, acesta sustinand ca unele sectii ale SJU risca sa se inchida din cauza lipsei acestora.

Pentru atragerea medicilor specialisti in Spitalul Judetean, autoritatile locale si judetene au inceput demersurile pentru construirea unor unitati locative care sa le fie acordate cadrelor medicale.

03-10-2014
Tip
Stiri interne