Termen cautat
Tip stire
E.g., 11/24/2020
Data stire

Tulcea: Sporuri de 100% pentru medicii de familie din Delta


Autor: elena

Medicii de familie care isi desfasoara activitatea in comunele izolate din Delta Dunarii vor primi sporuri de 100%, potrivit sefei Directiei de Sanatate Publica (DSP) Tulcea, Laurentia Militaru.

'Acordarea acestor sporuri de 100% pentru medicii de familie care lucreaza in Delta Dunarii a fost agreata de ministrul Sanatatii si de presedintele Casei Nationale pentru Asigurari de Sanatate. Este un mare castig pentru comunitatile din Delta Dunarii, dar si pentru medici, in conditiile in care anul trecut sporurile acordate acestora nu erau mai mari de 40-50%', a declarat vineri pentru AGERPRES directoarea DSP.

Ea a mai spus ca in ultima perioada s-a constatat ca si primarii comunelor din Delta Dunarii doresc sa vina in sprijinul medicilor de familie pentru a asigura asistenta medicala populatiei din zonele izolate, in conditiile in care in urma cu cinci sau sase ani primarii nu pareau a fi interesati de atragerea medicilor de familie.

'Acum primarii vin spre noi si se intereseaza de cum pot sa ii sprijine pe medicii de familie pentru ca acestia sa vina in Delta Dunarii. Sunt conditii grele pentru medici pe timp de iarna, cand comunitatile sunt izolate, dar si in restul anului. Delta este foarte frumoasa, dar sunt foarte multe obstacole si greutati pentru cei care locuiesc acolo, iar medicii trebuie sa fie stimulati sa lucreze si in aceste zone', a mentionat directoarea DSP.

De altfel, vineri, conducerea DSP se va intalni cu medicii de familie din judet pentru a discuta noile reglementari legale din domeniu, printre acestea numarandu-se si acordarea sporurilor de 100% pentru medicii din Delta.

La nivelul judetului Tulcea, exista in momentul de fata 90 de medici de familie, cel mai mare deficit de medici inregistrandu-se in mediul rural, inclusiv in Delta Dunarii.

25-06-2011
Tip
Stiri interne
Sursa