Termen cautat
Tip stire
E.g., 09/30/2020
Data stire

Tulcea: Sprijin pentru femeile care au suferit interventii chirurgicale dupa ce au fost diagnosticate cu cancer de san


Autor: elena

Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Tulcea va emite săptămâna viitoare primele acorduri pentru decontarea protezelor mamare necesare femeilor care au suferit intervenţii chirurgicale după ce au fost diagnosticate cu cancer de sân.

'Până în prezent am primit 20 de cereri pentru acordarea protezelor mamare necesare persoanelor care au suferit intervenţii chirurgicale în urma unor afecţiuni oncologice. Primele acorduri pentru decontarea acestor proteze vor fi eliberate săptămâna viitoare', a declarat pentru AGERPRES directoarea CAS, Eugenia Vasile.

Pentru a beneficia de sprijin din partea statului, femeile care au nevoie de proteze mamare trebuie să depună la sediul CAS un formular cerere tip, o declaraţie pe propria răspundere şi scrisoarea medicală din partea doctorului specialist.

'În judeţul Tulcea există trei furnizori de proteze mamare, statul decontând un cost de 409 lei pe proteză', a menţionat directoarea Vasile.

Potrivit sursei, persoanele care vor dori să achiziţioneze proteze mamare cu un cost mai mare decât cel stabilit de stat vor plăti diferenţa din venituri proprii.

26-08-2015
Tip
Stiri interne