Termen cautat
Tip stire
E.g., 04/05/2020
Data stire

Tulcea: Un nou centru de hemodializa pentru bolnavii din judet


Autor: elena

In curtea Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) din Tulcea va incepe sa functioneze, in curand, un nou centru de hemodializa, a declarat, luni, directorul Autoritatii de Sanatate Publica (ASP), Laurentia Militaru.

''Am depus documentatia pentru a primi aviz din partea Colegiului Medicilor, iar pe baza documentatiei depuse la noi am eliberat deja autorizatia de functionare necesara acestui nou centru'', a declarat pentru AGERPRES Laurentia Militaru.

Ea a adaugat ca noul centru de hemodializa, o investitie privata, urmeaza sa depuna actele necesare inceperii unei relatii contractuale si la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate, astfel incat pacientii sa poata beneficia de tratament gratuit.

''In judet exista, in momentul de fata, doar o singura sectie de hemodializa la Spitalul Judetean, care este insuficienta. Noul centru va avea aparatura moderna, iar accesul populatiei la serviciile medicale va fi astfel facilitat'', a mentionat directorul ASP.

Potrivit sursei, in judetul Tulcea exista circa 100 de persoane care necesita dializa, mare parte dintre acestea fiind din Delta Dunarii si antrenand cheltuieli pentru transportul la Tulcea, care sunt decontate prin programele nationale de sanatate.

01-03-2011
Tip
Stiri interne
Sursa