Termen cautat
Tip stire
E.g., 11/24/2020
Data stire

Tulcea: Unitate de Primire a Urgentelor la Sulina


Autor: elena

Prefectul judetului Tulcea, Vasile Gudu, sustine infiintarea la Sulina a unei Unitati de Primire a Urgentelor (UPU) a Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) din Tulcea, dupa ce si-a incetat activitatea Centrul de sanatate din cel mai estic oras al tarii.

'Consiliul Judetean, ca administrator al SJU, a acceptat ideea de a infiinta la Sulina o UPU. Am siguranta ca si directorul spitalului va accepta aceasta idee, in conditiile in care finantarea va fi asigurata de ministerul de resort', a declarat luni, intr-o conferinta de presa, reprezentantul Guvernului in teritoriu, Vasile Gudu.

Potrivit Directiei de Sanatate Publica, la UPU din Sulina a SJU Tulcea serviciile de asistenta medicala vor fi asigurate de personalul care este deja acolo, specialisti pe medicina de urgenta.

In urma deciziilor Ministerului Sanatatii, incepand cu data de 1 aprilie, Centrul de Sanatate din Sulina si-a incetat activitatea, autoritatile tulcene sustinand public ca in acest oras turistic vor fie sa infiinteze un centru de permanenta medicala, fie o UPU a SJU Tulcea.

Pana in prezent, Directia de Sanatate Publica a emis autorizatii de functionare pentru doua centre de permanenta medicala in orasul Babadag, unde in acest an a incetat sa functioneze un spital, si in comuna Luncavita, un alt centru de permanenta functionand deja de cativa ani la Murighiol.

28-06-2011
Tip
Stiri interne
Sursa