Termen cautat
Tip stire
E.g., 02/19/2020
Data stire

Ucraineanca Galina, 'sora medicala preferata a lui Gaddafi', s-a intors din Libia cu scandal


Autor: elena

Originara din Ucraina, Galina Kolotnitkaia, una dintre surorile medicale ale liderului libian Muammar Gaddafi, s-a comportat intr-un mod atat de impertinent la intoarcerea sa in patrie, incat la aterizare autoritatile ucrainene i-au retinut pasaportul, noteaza cotidianul ucrainean Segodnia, citand declaratii ale martorilor oculari.

Kolotnitkaia, care a devenit cunoscuta datorita site-ului WikiLeaks drept 'sora medicala preferata a lui Gaddafi', s-a intors in Ucraina in data de 27 februarie. Pasagerii cursei au remarcat starea de surescitare a femeii blonde si le-au povestit in amanunt jurnalistilor comportamentul acesteia.

Potrivit unuia dintre martorii oculari, in pofida faptului ca in Libia consumul de alcool se pedepseste cu pana la 5 ani de inchisoare, Kolotnitkaia a fost adusa in avion sprijinita de alte persoane, ca sa nu cada.

Odata ajunsa in avion, aceasta a inceput sa protesteze zgomotos in legatura cu faptul ca este transportata cu un avion de marfa si nu cu unul de pasageri, a cerut informatii in legatura cu numele pilotilor si a amenintat ca va obtine demiterea lor.

Kolotnitkaia era foarte agresiva, striga ca este 'femeia lui Gaddafi', iar 'Papa', dupa cum este denumit liderul libian in anturajul sau, nu va permite nimanui sa o jigneasca, povesteste alt martor.

Echipajul era pur si simplu socat. Intr-un anumit moment s-a luat in calcul chiar imobilizarea femeii, pentru ca atentionarile verbale nu aveau niciun efect asupra ei.

La aterizarea pe aeroportul 'Borisopol' Galinei Kolotnitkaia i-a fost retinut pasaportul si, probabil, acesta nu-i va fi restituit prea curand. 'Am recomandat sa fie inclusa pe lista neagra a scandalagiilor care nu mai sunt acceptati la bord', declara un membru al echipajului.

Cu toate acestea, Galina Kolotnitkaia, care in 1997 lucrase ca bucatareasca in cadrul celei de-a 2-a expeditii antarctice ucrainene, se bucura de aprecierea sefului acelei expeditii, Vladimir Okrughin.

'Galina era un adevarat brand! Era atat de blanda si de buna: iti doreai pur si simplu sa stai cu capul pe pieptul ei si sa-i povestesti toate probleme... Ii transmit salutari si o astept la intalnirea membrilor expeditiei', a spus Okrughin, amintind de minunatele borsuri rusesti si de 'sarmalele a la Kolotnitkaia', la care se faceau adevarate cozi.

In noiembrie 2010, WikiLeaks facuse publica a noua serie de documente diplomatice americane. Acestea dezvaluiau ca o 'blonda sic' din Ucraina are o mare influenta asupra liderului libian Muammar Gaddafi.

Un diplomat american de la Tripoli informa ca Muammar Gaddafi depinde foarte tare de un cerc restrans de persoane, printre care era numita si Galina Koltnitkaia, de 38 de ani.

Dupa cum subliniau mass-media americane, Gaddafi nu se putea lipsi de ucraineanca in niciuna dintre calatoriile sale, deoarece 'aceasta cunoaste cel mai bine regimul de viata' al liderului libian.

De la sosirea sa in Ucraina, Kolotnitkaia se ascunde de jurnalisti, care monitorizeaza atent apartamentul pe care femeia il detine in localitatea Brovari, langa Kiev.

03-03-2011
Tip
Stiri externe
Sursa