Termen cautat
Tip stire
E.g., 02/23/2020
Data stire

UE autorizeaza, in premiera, comercializarea unui remediu contra fibrozei pulmonare


Autor: elena

Comisia Europeana a autorizat comercializarea Esbriet, primul medicament contra fibrozei pulmonare idiopatice, o maladie pulmonara progresiva si mortala, a anuntat joi laboratorul biotehnologic american InterMune, citat de AFP.

Potrivit InterMune, este vorba de primul remediu contra acestei maladii, de care sufera peste 100.000 de persoane in Europa.

Aceasta autorizatie, care acorda medicamentului statut de 'Orphan Drug' in Europa si asigura zece ani de exclusivitate pana in 2021, va permite comercializarea Esbriet in 27 tari membre ale Uniunii Europene, incepand cu anul acesta.

In schimb, societatea se angajeaza sa efectueze supravegherea regulata a 'efectelor secundare spontane si va proceda la un studiu farmacovigilenta postautorizare (PASS)', prin colectarea efectelor adverse de la pacientii carora li se va prescrie Esbriet.

'Fibroza pulmonara idiopatica este o maladie respiratorie cronica, progresiva, a carei rata de supravietuire estimata la cinci ani nu depaseste 20%' printre bolnavi, a subliniat dr.Roland du Bois, copresedinte al Fazei a treia a programului clinic Esbriet, intr-un comunicat.

05-03-2011
Tip
Stiri externe
Sursa