Termen cautat
Tip stire
E.g., 09/21/2020
Data stire

Un barbat obez care a ajuns sa cantareasca 435 de kg va fi operat in Mexic


Autor: elena

Mexicanul Andrés Moreno, cel mai gras bărbat din lume, care a ajuns să cântărească 435 de kilograme, va fi operat miercuri într-un spital din Guadalajara, în încercarea de a-i reduce din greutatea care îl ţine ţintuit la pat şi care prezintă riscuri serioase pentru sănătatea lui, relatează EFE.

Viaţa lui Andrés Moreno, 37 de ani, a fost o luptă continuă cu greutatea care i-a pus în pericol viaţa şi din cauza căreia a suferit un preinfarct. Andrés care cântărea la naştere 6 kg, la zece ani avea 120 de kg, la 20 de ani 170 de kg, iar după această vârstă a ajuns să ia proporţii ajungând, la 37 de ani, la 435 de kg.

El a început luni drumul spre o nouă viaţă ce va consta într-o operaţie de bypass gastric la Hospital Arboledas, unde sunt duşi pacienţii cu obezitate morbidă.

Luni dimineaţă cinci membri ai corpului de pompieri l-au instalat într-un pat mobil care i-a permis transportarea din Ciudad Obregón la avionul Airbus A-320 cu care va zbura la Guadalajara, unde va fi internat la spitalul Arboledas pentru a fi operat de chirurgul Jose Castańeda.

Directoarea secţiei Gastric Bypass Mexico, Judith Tavares, a declarat pentru EFE că va fi o călătorie grea pentru Andres dar şi pentru echipa medicală care a trebuit să comande o masă specială de operaţie, care să reziste la o greutate de aproape jumătate de tonă şi să prevadă o unitate mobilă care să-i acorde îngrijiri pacientului în cazul unui infarct.

O altă problemă în afară de masa de operaţie sunt instrumentele chirugicale care vor trebui să pătrundă prin masa de grăsime. Stârneşte îngrijorare şi anestezia pentru că nu există precedent la un bolnav cu o greutate atât de mare, la care se adaugă posibilele complicaţii legate de tulburările şi afecţiunile suplimentare derivate din obezitate.

La operaţie vor participa cinci persoane şi va fi realizată în doi timpi. "Dacă nu există nicio complicaţie, Andres va rămâne internat până la cinci zile după operaţie", a spus doctorul, care a precizat că graţie tehnicii laparoscopice "a fost scurtat foarte mult procesul postoperator".

Cu o zi înainte de operaţie, Andrés şi-a exprimat dorinţa de a depăşi această grea încercare şi de a nu mai fi ţinut prizonier în propriul corp. "Vreau să mă simt un om normal să mă pot îmbrăca cu haine de oameni normali, să mă pot plimba şi să-mi găsesc şi eu perechea.

'Să am o a doua oportunitate ar fi, în avans, cel mai frumos cadou de Crăciun pentru mine", a mărturisit Andrés Moreno.

27-10-2015
Tip
Stiri externe