Termen cautat
Tip stire
E.g., 07/15/2020
Data stire

Un nou centru de servicii de asistenta sociala pentru varstnici va fi inaugurat joi in sectorul 2


Autor: elena

Tratamente de recuperare medicala, consiliere psihologica, cursuri de limbi straine si multe alte servicii le vor fi puse la dispozitie gratuit locuitorilor sectorului 2 in cel mai nou centru de recreere pentru varstnici, care va fi deschis joi, in strada Valer Dumitrescu nr. 33.

Realizat din fonduri europene, centrul raspunde nevoilor identificate prin consultarea locuitorilor zonei si ofera servicii sociale pentru mai mult de 1.000 de persoane din cartierul Ion Creanga.

In cadrul centrului, Primaria Sectorului 2 va asigura gratuit servicii de consiliere psihologica, juridica si sociala, servicii de formare continua (sala limbi straine, sala informatica), servicii de socializare si petrecere a timpului liber (sala de lectura, sala de festivitati, sala pentru jocuri de societate), servicii de recuperare medicala (cabinet fizioterapie, cabinet kinetoterapie, sala gimnastica medicala, cabinet medicina generala).

Cladirea pusa la dispozitie bucurestenilor a fost reabilitata inclusiv din punct de vedere energetic si modernizata, recompartimentata si dotata cu ascensor, fiind utilata cu aparatura de specialitate pentru recuperare medicala, informeaza un comunicat emis miercuri de Primaria Sectorului 2.

Centrul de Servicii de Asistenta Sociala pentru Persoane Varstnice 'Ion Creanga' a fost finantat prin Programul Operational Regional 2007-2013 Axa prioritara 3 - 'Imbunatatirea infrastructurii sociale', Domeniul major de interventie 3.2 - Reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea si echiparea infrastructurii serviciilor sociale.

Valoarea totala a proiectului este de 3.575.102,97 lei, din care 857.656,07 lei reprezinta contributia Consiliului Local Sector 2 si 2.714.446,90 lei - asistenta financiara nerambursabila.

28-11-2012
Tip
Stiri interne
Sursa