Termen cautat
Tip stire
E.g., 09/26/2020
Data stire

Un nou transplant complex de fata realizat de medici din Barcelona


Autor: elena

Un bărbat care suferea de o gravă malformaţie a primit transplanturi pe partea inferioară a feţei, gât, gură, limbă şi faringe în cursul unei operaţii chirurgicale extrem de complexe, de 27 de ore, efectuate de o echipă medicală formată din 45 de profesionişti de la spitalul Vall d'Hebron din Barcelona.

Pacientul de 45 de ani suferea 'de 20 de ani de o gravă malformaţie artero-venoasă, boală care a dus la deformarea progresivă a ţesuturilor feţei, cu tulburări severe de vedere, vorbire şi cu sângerări care îi puneau viaţa în pericol', a menţionat spitalul universitar într-un comunicat preluat de AFP.

'O echipă multidisciplinară de 45 de profesionişti' a participat la intervenţia chirurgicală care a avut loc în luna februarie, precizează comunicatul, subliniind 'complexitatea' operaţiei. 'Extrema dificultate' a intervenţiei a ţinut de boala de care suferea pacientul, care 'evolua ca o tumoră malignă', a explicat Joan Perre Barret, şeful secţiei de chirurgie plastică şi arşi, la o conferinţă de presă.

'Pacientul a fost consultat de mai multe spitale internaţionale (Mayo Clinic, Harvard, etc.) din Statele Unite, unde s-a apreciat că este inoperabil', afirmă în comunicat spitalul Vall d'Hebron, unde s-a realizat, în martie 2010, pentru prima dată în lume o grefă a întregii feţe. O echipă de medici francezi de la spitalul Henri-Mondor din Creteil, din apropierea Parisului, a reuşit acelaşi lucru la puţin timp după aceea.

Spania se situează pe primul loc mondial în privinţa transplanturilor legale de organe de 23 de ani, succes care se explică prin numărul mare de donatori.

30-03-2015
Tip
Stiri externe