Termen cautat
Tip stire
E.g., 06/03/2020
Data stire

Un nou virus care afecteaza oile, caprele si bovinele descoperit in Europa


Autor: elena

Un nou virus ce afecteaza oile, caprele si bovinele, carora le provoaca malformatii la nastere, a fost descoperit recent in Olanda si Germania in special, relateaza AFP joi, citand Ministerul olandez al Agriculturii.

Virusul 'a fost detectat la 76 de ferme din Olanda, in principal crescatorii de oi, dar si la capre si bovine', a declarat pentru agentia franceza de presa Coen Gelinck, un purtator de cuvant al ministerului, potrivit caruia virusului a fost detectat de asemenea in Germania, Belgia si Marea Britanie.

Virusul Schmallenberg, denumit astfel dupa numele orasului german in care a fost detectat pentru prima data in noiembrie 2011, afecteaza 51 de ferme din Germania, in principal in landul Renania de Nord-Westphalia, potrivit Institului Friedrich-Loeffler.

Vectorul acestui virus pare a fi un tantar de apa, potrivit lui Gelinck, care asigura ca virusul, care provoaca febra si diaree la animalele adulte, nu poate fi transmis direct de la un animal la altul.

Niciun vaccin impotriva acestei maladii nu exista la ora actuala. Oile, caprele si vacile gestante pot transmite insa virusul prin intermediul placentei, rezultand 'animale nascute moarte sau prezentand malformatii si care mor rapid', a explicat purtatorul de cuvant.

26-01-2012
Tip
Stiri externe
Sursa