Termen cautat
Tip stire
E.g., 08/15/2020
Data stire

Un numar de 16 persoane salvate cu ajutorul pilotilor MAI


Autor: elena

Un numar de 16 persoane au fost salvate intre 25 si 29 noiembrie in urma misiunilor desfasurate de pilotii Inspectoratului General de Aviatie al MAI in cooperare cu SMURD.

"Interventiile au vizat transportul medical de urgenta al celor aflati in dificultate si au presupus efectuarea, in intervalul 25 - 29 noiembrie a.c., a peste 26 ore de zbor de catre pilotii Ministerului Afacerilor Interne. Astfel, au fost executate 16 misiuni prin Punctele de Operare Aeromedicala SMURD. Bucuresti (9 misiuni), Craiova (4 misiuni), Targu Mures (2 misiuni) si Constanta (1 misiune)", precizeaza un comunicat de presa al MAI remis sambata AGERPRES.

Activitatea aeriana SMURD este destinata salvarii pacientilor aflati in stare critica, ce necesita o interventie rapida si de inalta competenta.

SMURD foloseste pentru misiunile de salvare aeromedicala elicopterul usor multifunctional Eurocopter EC-135 si avionul medical de tip Piper PA-42 Cheyenne III, aflate in dotarea Inspectoratului General de Aviatie al Ministerului Afacerilor Interne.

30-11-2013
Tip
Stiri interne